Kun seere fra to ud af 42 lande gav ingen stemmer til den israelske sang, der lørdag løb med sejren i dette års europæiske Melodi Grand Prix.

Det ene af de to lande var Slovenien. Det andet var Danmark.

Det fremgår af statistikken på Eurovision Worlds hjemmeside.

Begge landes fagjuryer valgte dog at give point til den israelske sangerinde Netta og hendes feministiske hymne 'Toy'. Sloveniens jury valgte at give sangen ét point, mens den danske gav hende tre point.

Her ses Rasmussen på scenen under finalen.
Her ses Rasmussen på scenen under finalen. Foto: FRANCISCO LEONG
Vis mere

Siden det stod klart, at det var Israel, der ville vinde, har flere danskere givet udtryk for deres utilfredshed på de sociale medier.

'Mage til mere rædselsfuld sang skal man lede længe efter - sad med chok og så den og tænkte, hvordan den nogensinde var blevet stemt i finalen, og så fik den så mange stemmer - Jeg fatter det ikke', skriver en Facebook-bruger blandt andet i kommentarsporet på BTs Facebookside.

'Den værste sang vandt. Hjælp. Jeg bliver skør af den. Arhhhhh. Alt andet end den,' skriver en anden, mens en tredje skriver:

'Hvad faaaaa'en sker der? Jeg er i chok.'

Selvom danskerne var noget sparsomme med stemmerne til Israel, fik den danske viking Rasmussen faktisk flere point fra det mellemøstlige land.

Foto: JOSE SENA GOULAO
Vis mere

Den israelske jury valgte at give 'Higher Ground' to point, mens de israelske valgte at sende fire point i retningen af Rasmussen og hans vikingekor.

Danmark endte på en samlet 9. plads i finalen - hvilket var noget højere, end den var blevet spået til. Det kan du læse mere om HER.