Lige siden den danske grandprix-sanger Emmelie de Forets kan huske, har hun sunget. Hendes største drøm har altid været at få lov til at leve af musikken.

Men inden hun kom med i årets melodi grand prix, var hun tæt på at springe ud som model. Hun havde fået en kontrakt med det danske modelbureau Cph Wolves men valgte i sidste øjeblik at takke nej.

- Jeg kunne ikke nå det oven i alt det her. De synes ellers, det kunne være sjovt at have en grandprix-vinder blandt deres modeller, men jeg havde alt for travlt, siger den 20-årige sanger, der er vokset op i Mariager.

Det var en lærervikar, der for flere år siden opfordrede Emmelie de Forest til at blive model. Den unge sanger gik på en friskole nær Hadsund, hvor der var masser af muligheder for at folde sig ud både musikalsk og kunstnerisk. Foruden sang og musik lavede hun også teater. Og det har derfor aldrig været uvant for hende at stå på en scene eller optræde foran andre.

Og da hun senere droppede ud af gymnasiet for at fokusere mere på musikken og fik et tilbud om at gå på en modelskole i Jylland, sagde hun straks ja.

- Jeg lærte at posere og få taget billeder. Jeg synes, det var sjovt at prøve, og det hjalp på min selvtillid. Jeg er for lav til catwalk, men der er masser af andre modeljobs, fortæller Emmelie de Forest, der dog aldrig har været i tvivl om, at musikken altid vil komme i første række.

- Derfor måtte jeg også droppe modelkontrakten. Men det kan sagtens være, at hvis der bliver mere tid igen, at jeg vil arbejde lidt som model, siger hun.

Andre læser også