Da vindersangen var kåret i Dansk Melodi Grand Prix i 1995 - eller Musik Event '95, som det hed dengang - var hele landet nærmest på den anden ende. Vinderen var blevet udråbt af en såkaldt fagjury, og den danske befolkning var bestemt ikke enige i deres valg.

Ikke at der er nogle af de øvrige sange, der siden er blevet landeplager. Folk kan nok ikke nynne med på 'Du kysser som en drøm' med Ulla Henningsen, der blev nummer to, eller 'Jordisk kærlighed' med Master Fatman, som blev nummer tre.

Sådan har du aldrig hørt ham før: Stig Rossen synger en meget alternativ tekst

Men at vinderen skulle være den indadvendte, klagende sang med Aud Wilken, akkompagneret af et simpelt banjo-tema, var alligevel for stærkt for danskerne. Endda i en grad, så sangskriverne Lise Cabble og Mette Mathiesen følte, at de nærmest ikke kunne gå på gaden.

Heldigvis var resten af Europa mildere stemt, og sangen fik en flot femteplads. Og siden er danskernes forhold til 'Fra Mols til Skagen', mildnet meget. Mange fremhæver endda sangen som deres yndlings-Grand Prix-sang. Så måske var den bare forud for sin tid.

Du kan se den store Melodi Grand Prix-udsendelse fra torsdag, fyldt med aktuelt nyt fra Arena Fyn, reportager, musik, interview, kendte, politikere, lige her.

I aften kl. 19.30 sender BT TV et nyt Melodi Grand Prix-program, som du kan hygge dig med i sofaen, mens du glæder dig til lørdag aftens store show.


Hent din stemmeseddel til Dansk Melodi Grand Prix 2014 her