____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den 37-årige kvinde, der mandag morgen blev dræbt med kniv på det socialpsykiatriske bosted Ringbo i Bagsværd nord for København, havde kun nået at være på arbejde en halv times tid, da en 72-årig beboer stak hende ned.

Det oplyser kontorchef Jan Jensen fra Socialforvaltningen i Københavns Kommune til bt.dk:

- Gerningsmanden har ikke før været voldelig eller givet tegn på, at man skulle frygte det. Derfor er man helt uforstående over for, hvorfor det er sket. Han har boet her i seks år, og lider af en sindslidelse, som jeg ikke vil nærmere ind på, oplyser kontorchefen til bt.dk.- Den ansatte møder ind i morges. En halv time senere går hun ud på et udendørs areal, hvor manden stikker hende ned. Den ansatte var fastansat, tilføjer Jan Jensen, der ikke kender årsagen til det dødelige knivstikkeri.

Ifølge Socialforvaltningens kontorchef er de sikkerhedsmæssige foranstaltninger efter hans bedste overbevisning blevet overholdt.

Ifølge drabschef Charlotte Skovby fra Københavns Vestegns Politi fik politiets anmeldelse om knivstikkeriet ved otte-tiden, og kl. ca. 08.30 afgik den 37-årige kvindelige ansatte på Ringbo ved døden.

- Der er tilbudt krisehjælp til de ansatte, som mandag eftermiddag vil samles til orienteringsmøde, tilføjer Jan Jensen.

Bostedet Ringbo blev så sent som 10. februar i år genstand for et uanmeldt tilsynsbesøg af repræsentanter fra Københavns Kommune.

Som en af konklusionerne i tilsynsrapporten står blandt andet:

- efter samtale med beboere, medarbejdere og leder kan vi konstatere, at ikke alle brugere tilhører målgruppen. Et fåtal har ikke psykisk funktionsnedsættelse men snarere kriminalitets- og misbrugsrelaterede problemstillinger. Dette skaber en del uro, og det bør fremadrettet sikres – ikke mindst fra visiterende myndighed – at beboerne passer til tilbuddet. Langt størstedelen af beboerne tilhører dog målgruppen.Den 72-årige gerningsmand har erkendt knivstikkeriet, og vil kl. 14 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup med henblik på varetægtsfængsling.