Lyt til artiklen

En 45-årige mand fra Georgia, USA, kan risikere at blive fængslet på livstid, efter han har spenderet en stor del af sin 20 millioner kroner store spillegevinst i organiseret narkohandel.

Det var ikke en eksklusiv strandvejsvilla eller en rejse rundt om jorden, der stod øverst på indkøbslisten, da 45-årige Ronnie Music Jr. vandt 3 millioner dollars, svarende til over 20 millioner danske kroner, på et skrabelod.

Han valgte derimod at købe store mængder af stoffet ’crystal meth’, en krystallignende udgave af methamfetamin. Det skriver CNS News.

Ifølge efterforskerne har han leveret stoffet til en gruppe medsammensvorne, som skulle sælge det videre. Gruppen blev taget af politiet med omkring 5 kg af det amfetamin-beslægtede stof. Det er blevet vurderet til at have en gadeværdi på knap 3,5 millioner kroner.

I alt beslaglage myndighederne methamfetamin til en værdi af knap 700.000 kroner, skydevåben, masser af ammunition, flere biler og det, der svarer til omkring 4 millioner i kolde kontanter under en ransagning.

Ronnie Music Jr. har erklæret sig skyldig i ulovlig besiddelse af våben og narkotika. Han kan risikere at blive idømt livsvarigt fængsel.

Ifølge rådgivningssiden netstof.dk er methamfetamin nært beslægtet med amfetamin, men er tre til fem gange stærkere. Den rene, krystallignende form crystal meth er endnu potent og tilsvarende mere afhængighedsskabende.

DAGENS AFSTEMNING: