Hun har intet problem med at forsvare den firedobbelte morder Peter Lundin, ligesom det ikke generer hende, at en skyldig forbryder bliver frifundet. Karoline Normann gæstede torsdag morgen Go’ Morgen Danmark på TV 2 til en snak om retfærdighed.

»Den retfærdige dom er oftest den mildest mulige dom – det kan være fra den lavest mulige straf til en frifindelse. Og det er også retfærdigt at blive frifundet, selvom man er skyldig, hvis man ikke kan bevise, at pågældende er skyldig,« siger Karoline Normann i morgenudsendelsen.

Hun er blandt andet forsvarsadvokat for Peter Lundin, der i dag hedder Bjarne Skounborg. Han blev idømt livsvarigt fængsel for drabet på sin samlever og hendes to drenge på ti og 12.

Men det påvirker altså ikke Karoline Normanns arbejde, at han har parteret kvinden og de to børn, at ligene aldrig er blevet fundet, eller at han flere år forinden slog sin mor ihjel.

Det ligger i jobbets funktion som forsvarsadvokat at kunne forsvare selv de værste kriminelle, siger hun og forklarer, at det ville være fuldstændig umuligt at sætte en skillelinje i typen af kriminalitet eller typen af forbryder.

Karoline Normann understreger, at hun som forsvarsadvokat ikke forsvarer pædofili, terrorisme eller drab, men den tiltaltes rettigheder og sørger for, at de får en retfærdig rettergang.

’En sejr for retssikkerheden’

Hun vil kunne forsvare hvem som helst. Hun har ikke en grænse. Og i udsendelsen svarer hun ja til, at hun ville kunne forsvare Anders Breivik, der dræbte 77 mennesker i Oslo og i en skudmassakre rettet mod unge på øen Utøya i Norge for fem år siden.

Karoline Normann mener, at Breiviks, Lundins eller andre kriminelles handlinger er lige så ligegyldige som spørgsmålet om, de er skyldige eller ej.

Ligesom hun kalder det 'en sejr for retssikkerheden', hvis en skyldig gerningsmand bliver frifundet. Hvis beviserne ikke er der, skal han frifindes, lyder holdningen i TV 2s morgenprogram. Og det gælder altså også, selvom hun ved, pågældende er skyldig.

Peter Lundin blev i 2000 idømt livsvarigt fængsel for drabene på Marianne Pedersen og hendes to børn. Han har afsonet 16 år. Karoline Normann arbejder på at få Peter Lundin prøveløsladt, men har indtil videre fået afslag.

I Danmark kan man efter 12 år bag tremmer søge om prøveløsladelse.