Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De to mænd, der 30. december brutalt dræbte 81-årige Kirsten Damsgaard og frarøvede hende sit Dankort er blevet efterlyst via Interpol, oplyser drabschef Charlotte Skovby ved Københavns Vestegns Politi.

- Vi har taget kontakt til Interpol og har sendt overvågningsbillederne ud til kollegaerne i Europa, siger Drabschef Charlotte Skovby til bt.dk. Det får dog ikke umiddelbart drabschefen til at tro på en hurtig opklaring af det bestialske rovmord, hvor to mænd brutalt bankede pinkode og Dankort ud af den 81-årige Kirsten Damsgaard, inden de kneblede hende og efterlod hende til kvælningsdøden i sit eget hjem. Vestegnens Politi har over de seneste to dage offentliggjort ganske gode billeder af den ene af de to formodede gerningsmænd, taget da han forsøgte at hæve penge på Kirsten Damsgaards kort i en pengeautomat. Men det har trods mange henvendelser fra offentligheden ikke ført til, at man er kommet tættere på at identificere manden. - Det kan jo godt skyldes, at der er tale om udlændinge. Ikke mindst fordi vi ved, at den mand, der forsøgte at betale med hendes Dankort i en forretning på Store Kongensgade i København, talte gebrokkent engelsk, siger Charlotte Skovby. - Hvis de allerede er ude af landet, kan det godt blive svært at få fat i dem hurtigt, for selv om de nu er efterlyst gennem Interpol, er det jo ikke alle betjente i Europa, der går rundt med billedet i lommen. Heller ikke de tekniske undersøgelser på gerningsstedet har umiddelbart givet gevinst. - Hvis der er DNA-spor, går der typisk tre uger, før de bliver analyseret. Men jeg ved faktisk ikke endnu, om der er nogle, siger Charlotte Sovby til bt.dk.  Hvem er denne mand?
Politiet er stadig interesserede i at høre fra offentligheden. I dag efterlyste Københavns Vestegns Politi to konkrete vidner i sagen. Det drejer sig om to personer, som er set kort før og i gerningstidsrummet for drabet (kl. 14.00 til 21.00 den 30. december) ved den 81-åriges adresse på Nordfrontvej 16. Den 30. december kl. 13.10 gik en person i en hvid jakke/trøje ind på kvindens grund og forlod stedet igen kort efter. Samme dag kl. 19.40 går en person mod Batterivej ad Nordfrontvej forbi eller ind på hendes grund. Henvendelser i sagen kan ske til politiet på 4386 1448.

Andre læser også