Jeg elsker ham. Svaret er roligt og velovervejet, når Betinna skal forklare, hvorfor hun har giftet sig med Peter Lundin. En mand, der har fire koldblodige mord på samvittigheden. Sin egen mor, sin kæreste Marianne og hendes to små drenge.

Moderen blev gravet ned på en strand i USA. Marianne Pedersen, Brian og Dennis blev parteret og gemt af vejen. Mariannes værdier blev derefter stjålet.

- Jamen, det er forfærdeligt, det Peter har gjort. Og det er noget, som jeg kommer til at forholde mig til altid. Jeg kan aldrig glemme det, og Peter kommer til at prøve at få mig til at forstå resten af sit liv. Det er han også indstillet på, selv om han ikke kan lide at tale om det. Men det ved han godt, at han skal, siger den 26-årige blonde kvinde, der 26. maj i år sagde ’ja’ til at gifte sig med 40-årige Peter Lundin i fængselskirken i Anstalten ved Herstedvester, hvor Danmarks allerfarligste forbrydere sidder fængslet.

Kærlighedssange på guitar

Peter havde sin guitar med og spillede og sang sine egne kærlighedssange for Betinna under seancen, der kun blev overværet af Lundins far Ole og en fælles ven.

- Det var meget romantisk, siger Betinna. 

’Ikke bange – på den måde...’

Er du ikke bange for at være gift med Peter Lundin?

- Nej, det er jeg ikke. Ikke på den måde, folk tror i hvert fald...

- Jeg har været bange for, hvordan min familie ville reagere, og jeg har været bange for pressen. Og begge dele med god grund. Men jeg har aldrig været bange for Peter.

Betinna og Peter følte sig i dagene efter brylluppet decideret forfulgt af pressen.

- Tænk, der var nogen, der ringede rundt til min familie. Og ingen af dem vidste noget om brylluppet. Det var jeg træt af, siger den unge kvinde indigneret. Familien reagerede nøjagtig lige så voldsomt, som man kunne forestille sig. Med angst, vrede, afmagt og uforstående.

Objektivt set er Peter vel en af Danmarks farligste mænd. Kan du ikke godt forstå, at din familie tager afstand?

- Jo, det kan jeg godt. Og den mærkat må både Peter og jeg leve med. Men sådan ser jeg ham jo ikke, Jeg ser ham som den person, han er nu.

- Der er nogle fra familien, jeg har kontakt til endnu. Min mor taler jeg stadig med, men min far har desværre lukket helt ned for kontakten, siger Betinna, der håber, at de familiemedlemmer, der har slået hånden af hende, med tiden vil acceptere hendes valg.

Er ægteskabet med Peter det værd?

- Det er ikke mig, der har fravalgt dem. Det er omvendt. Min dør står altid åben... Hvis det var Peter, der havde bedt mig vælge mellem sig eller min familie, havde jeg sagt pænt farvel til ham. Men sådan er det ikke. Det forholder sig omvendt, siger hun og tilføjer:

- Der er ingen i min familie, der billiger mit valg. Der er blot nogle, der accepterer, at det er MIT valg, og at jeg er den samme, som jeg altid har været.

Flere kvinder i Peters liv

Der har været temmelig mange kvinder i Peter Lundins liv, og ganske ofte har der været flere ad gangen. Hvordan forholder du dig til det?

- Det tager jeg helt og aldeles roligt. Jeg var selv en del af det, dengang der var tre kvinder i hans liv samtidig. Sådan er det ikke mere, det ved jeg. Betinna tøver og trækker vejret dybt.

- Du skal tænke på, at når man sidder i fængsel, som Peter gør, er man altid bange for at blive alene. Han har ikke tidligere stolet nok på nogen af sine kvinder til, at han turde lægge alle sine æg i den samme kurv. Det gør han nu. Jeg kan jo selv se, hvilken forandring, der er sket i ham i løbet af det seneste års tid eller halvandet.

Nu er det jo ikke første gang, Peter har lovet evig troskab og har sagt, at han har forandret sig og er blevet et bedre menneske. Alligevel har der været en tendens til, at historien har gentaget sig. Hvorfor tror du, at det er anderledes denne gang?

- Jeg tror på det, han siger, indtil det modsatte er bevist. Mit instinkt siger mig, at han taler sandt, og det stoler jeg på.

Skal du og Peter have børn? - Nej, det skal vi ikke!

Hvorfor ikke?

- Jamen, det er slet ikke en del af vores samtaler og vores planlægning. Der ville være utrolig meget, der skulle forandre sig, for at det overhovedet kunne blive aktuelt – og det er jeg slet ikke sikker på, at det nogensinde gør.

Vil du uddybe, hvad du mener med det?

- Helst ikke.

Peter skal formentlig sidde i fængsel i rigtig mange år endnu, hvilke tanker har du gjort dig om det?

- Hmmm... Han får jo hele tiden flere og flere privilegier, efterhånden som han har siddet inde i alle de år – og han i øvrigt opfører sig ordentligt. Og det gør han. Vi forventer f.eks. ikke, at han skal sidde i lukket fængsel hele tiden.

Er der konkrete planer for, at han skal flyttes til et åbent fængsel?

- Nej, det er der godt nok ikke. Men hvis det så ud til, at det skulle være sådan her altid, havde jeg næppe kastet mig ud i det.

Skrev skoleopgave om Lundin

Hvorfor blev du egentlig kæreste med Peter i første omgang?

- Jeg skrev engang en skoleopgave om Peter i faget psykologi, mens jeg gik på handelsskole. På et tidspunkt fandt jeg den opgave frem igen og sad og kiggede i den. Og så blev jeg nysgerrig efter at møde den mand, jeg havde skrevet om. Jeg ville finde ud af, hvordan han var i virkeligheden, og så skrev jeg til ham. I lang tid var vi bare venner, før det udviklede sig til mere. Og da det blev til et forhold, besluttede jeg mig for at give ham en chance. Og den har han taget.

Men hvorfor pokker faldt du for ham? Han har jo slået fire mennesker ihjel?

- Jaeh altså... Hvorfor bliver man forelsket i NOGEN? Jeg ved godt, at der er flere psykologer, der mener, at der bare findes nogle kvinder, der tænder på den slags mænd. Dem er jeg ikke en af. Eller – det VAR jeg måske, for jeg opsøgte ham jo selv. Men det er slet ikke det, der betyder noget nu. Nu er jeg blot en kvinde, der elsker sin mand.