Emilie Aaby har siden 0.klasse gået i parallelklasse med Ali Akbari, der mandag var offer for et brandattentat, på Mølleskolen i Ry. Hun kan ikke genkende det positive billede, som blandt andet storebroderen Mohammed Akbari har tegnet af sin lillebror i medierne.

»Han er jævnligt blevet skubbet og truet af drengene på skolen. Eksempelvis et skub med skulderen, når han gik forbi dem på gangen. Han er også tit blevet kaldt ’perker’, og de har sagt ting som ’skrub hjem til dit eget land,« fortalte Mohammad Akbari, da BT onsdag mødte ham i familiens hjem.

Men det billede kan Emilie Aaby altså ikke genkende:

»Det er svært at se på, mens der bliver spredt løgne om sagen, skolen og vores 9. årgang. Mølleskolen er et fantastisk sted at være. Man kan ikke vide, hvordan det er at gå der, og hvordan vores hverdag er, hvis man ikke selv går der. Ali Akbari er absolut ikke noget mobbeoffer. Han er provokerende og truende. Han søger kontakt ved at gå ind i en og råber af en. Han har kaldt mig 'luder', og sagt ”fuck din mor”, når jeg har truffet ham på gangen. Han har truet mange af mine venner og har været efter rigtig mange på årgangen,« siger 15-årige Emilie Aaby til BT.

Hun understreger dog, at det ikke er nogen undskyldning for det brandattentat, Ali Akbari har været udsat for.»Det kan slet ikke retfærdiggøres, at de har brændt ham. Det er virkelig tragisk og chokerende, at det kunne ske i vores stille by. Ali Akbari fortjente det ikke. Det gør ingen. Men han er ikke et mobbeoffer, og jeg kan ikke se på, at han bliver fremstillet som en fredelig fyr, for det ved alle på 9. årgang, at han ikke er,« siger Emilie Aaby.

Fire drenge fra den 16-åriges årgang på Mølleskolen er nu sigtede for forsøg på manddrab ved at have kastet en brandbombe på Ali Akbari.