Politiet sigter en person for at have lækket oplysninger om jægerkorpset til pressen forud for en hemmelig mission i Irak. Kilder bekræfter over for DR, at det drejer sig om Søren Gades tidligere pressechef Jacob Winther.

Politiet har sigtet en person for at have lækket oplysninger til pressen om, at jægerkorpset skulle på en hemmelig mission i Irak i 2007. To af hinanden uafhængige kilder bekræfter over for DR, at det drejer sig om tidligere forsvarsminister Søren Gades pressechef, Jacob Winther

Ifølge Ekstra Bladet har den sigtede person fået advokat Anders Hvass som forsvarer. Han vil ikke udtale sig om, hvem han repræsenterer.

Filmmanden Christoffer Guldbrandsen har tidligere hævdet, at det var tidligere spindoktor for forsvarsminister Søren Gade (V), Jacob Winther, der gav oplysningen til TV 2 om den hemmelige udsendelse af jægersoldaterne.

Ved flere lejligheder har Jacob Winther afvist påstanden.

Læs også: Hemmelig kilde stopper jægerbogs-sag

Læs også: Soldaterforening kræver jægersoldat renset

Torsdag eftermiddag skal en dommer i Københavns Byret afgøre, om den sigtede skal beskyttes af navneforbud.

Advokat Anders Hvass vil kræve, at pressen får forbud mod at give oplysninger, som kan identificere den sigtede.

Men det ventes, at journalister vil møde op i retten og protestere mod navneforbud.

På Politigården i København er man hemmelighedsfuld om udviklingen i sagen, men politiadvokat Dorit Borgaard bekræfter over for Ritzau, at sigtelsen ikke er blevet rejst inden for de seneste dage.

Sagen efterforskes af den politiafdeling, der blandt andet tager sig af drab, voldtægt og røverier. Men afdelingens leder vicepolitiinspektør Ove Dahl siger, at han ikke kan udtale sig.

I forsøget på at komme til bunds i sagen har politiet tidligere forsøgt at få rettens tilladelse til at pålægge såvel TV 2 som Danmarks Radio at udlevere oplysninger i sagen. Dette spørgsmål behandles nu af Højesteret.

I januar truede Jacob Winthers advokat med at stævne Christoffer Guldbrandsen for injurier. Men det er endnu ikke blevet til noget.