Den 34-årige gymnasielærer, som står tiltalt for drabet på 74-årig Ernst Ellebye tæt ved midnat den 21. december sidste år i en sydjysk by, hævder, at han ikke var klar over, at han i sin fuldskab efter en julefrokost ved en fejl var gået op i naboens opgang. Her endte han i et fatalt slagsmål med sin nabo Ernst Ellebye, der døde af sine kvæstelser.

Læreren som i dag er for retten i Sønderborg forklarede tidligere på dagen, at han havde stod foran døren og ledte efter sine nøgler, da han opdagede nogen inde i, hvad han troede var sin egen lejlighed. Han forklarede, at han kæmpede sig igennem døren for at ringe til politiet, og at den nu afdøde herefter angreb ham med en daggert.

Læs også:

Et angreb, der ifølge fik ham til at slå og sparke i selvforsvar. Først mere end fem timer senere, under en politiafhøring, fik han at vide, at det var naboens lejlighed, hævdede han.

Men ifølge to beboere i opgangen og en betjent, var det gymnasielæreren, som var den aggressive, og han blev flere gange inden drabet gjort opmærksom på, at han var gået forkert.

Underboen gik således ud i opgangen, da hun hørte de to mænd skændes højlydt.

Læs også:

- Her så jeg ham smadre Ernst' (afdøde, red.) dør. Jeg havde lige hørt Ernst råbe 'jeg bor her,' så jeg råbte til ham 'hvad laver du her?' Han siger 'forsvind'. Det skulle jeg ikke nyde noget af, så jeg gik ned og ringede til politiet, forklarede underboen, mens den tiltalte stirrede på hende og rynkede øjenbrynene, som om det var helt sort, hvad der blev sagt.

Også genboen forklarede, at han hørte de to mænd skændes højlydt. Gymnasielæreren havde omvendt hævdet, at de ikke havde talt sammen inden det udviklede sig til en blodig kamp for livet med en daggert på den 74-åriges entregulv.

Ifølge den første betjent på stedet var gymnasielæreren beruset og aggressiv.

- Han svingede i humør. I det ene øjeblik talte han dansk, det andet talte han et andet sprog. I det ene øjeblik var han helt nede på jorden, i det andet var han ophidset og råbte, at det var hans lejlighed, forklarede betjenten.

Gymnasielæreren hævdede omvendt, at han var lykkelig for at politiet kom, idet han netop havde overlevet den 74-åriges angivelige forsøg på at slå ham ihjel.

BT kender den sigtedes identitet, men fordi der er nedlagt navneforbud i sagen, kan vi hverken skrive hans navn, navnet på arbejdspladsen eller hvilke fag, han underviser i. Han nægter sig skyldig. Der forventes at falde dom den 3. december.