En større renovering af Løgumkloster Kirke, der har medført midlertidig lukning af den historiske klosterkirke, blev 3. juni for meget for en 16-årig sønderjyde.
 
Klokken 21.21 tikkede en temmelig atypisk mail fra den 16-årige således ind i indbakken hos Syd- og Sønderjyllands Politi.
 
- Her bliver der fremsat trusler om, at han vil sprænge kirken i luften, hvis ikke der åbnes for adgang til offentligheden, forklarer Henriette Baade, der er anklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Sagen har ikke tidligere været omtalt i medierne, men blev taget meget alvorlig af ordensmagten, og skal derfor mandag for retten i Esbjerg. I mailen stod således meget specifikt, at bomben ville springe den 5. juni klokken 15.30, hvis ikke kirken forinden var færdigrenoveret og åbnet. Man havde altså godt 42 timer til at afslutte det projekt, der forventes færdigt i foråret 2015.

- I denne her sag tog vi truslen meget seriøst, og var derude af flere omgange med både overvågning af stedet og bombehunde til at afsøge området. Så selvom der heldigvis viste sig ikke at være nogen bombe, så er der jo blevet brugt en del resurser på det her.

Den tiltalte har ifølge politiet allerede erkendt at det var ham, der sendte mailen.
 
- Men nu må vi jo se, om han også vil erkende det foran en dommer. For i princippet er der mulighed for ubetinget fængsel for det her. Men omvendt er der tale om en 16-årig ung mand, som ikke er kendt hos os i forvejen, hvilket vil få betydning for, hvad vi vil kræve ham idømt. Men vi ligger nok omkring 10-30 dages fængsel, siger politianklageren.

Præcis hvad der fik den unge mand til at reagere så voldsomt, vil politiet ikke oplyse. Den 16-årige er dog tilsyneladende ganske troende. På sine facebook-billeder bærer han en halskæde med et stort kors, han er fan af 'bibelglæde 2014'-gruppen og deler billeder af Jesus, der hænger på korset.

I Løgumkloster Kirke glemmer kirketjener Povl Søndergaard nok ikke lige den 16-årige foreløbigt. 

- Det hele gik jo agurk den dag. Jeg var den eneste på arbejde og så kom politiet pludselig og afspærrede alt i 500 meters radius så folk måtte forlade kirkegården. De afsøgte samtidig alt med bombehunde, så jeg rendte rundt og guidede dem op på lofterne og i krybekælderen, og jeg skal altså hilse og sige, at der ikke er sjovt at rende rundt i sådan et klosters krybekælder, siger han. 

Selvom han mest af alt var irriteret over al det postyr, som truslen medførte, så fik hændelsen sat gang i nogle ubehagelige tanker. 

- Det var da ubehageligt, for man vidste jo ikke om der var noget. Og sådan en bombe kan vel ligeså godt sprænge i Sønderjylland som i København. Man kan jo lave ondt mange steder, siger kirketjeneren, der dog ikke bærer nag mod den unge mand. 

- Jeg har egentlig mere ondt af ham, for den her dom, han formentlig vil få, vil jo følge ham resten af livet. I min verden er han allerede tilgivet, nu skal han bare hjælpes på rette vej. Men jeg synes måske godt lige han kunne være kommet over og sagt undskyld.