Kevin Magnussen tog på sommerferie med en 13.-plads i Ungarns Grand Prix.

På papiret ikke noget opløftende resultat, men Magnussen forlod alligevel Hungaroring i godt humør.

»Der var OK fart i bilen i dag. Jeg kunne køre om kap med flere af de andre. Så set i forhold til vores løbs-pace, var det en positiv eftermiddag.«

»Vi er stadig ikke hurtige nok, men I forhold til de forrige løb, var det bedre. Ikke godt nok, men vi har gjort fremskridt,« siger Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen var tilfreds med, at bilen gjorde fremskridt.
Kevin Magnussen var tilfreds med, at bilen gjorde fremskridt. Foto: Zoltan Balogh
Vis mere

Efter en frustrerende kvalifikation, hvor hans Haas-racer blev markant langsommere fra Q1 til Q2, startede Magnussen fra 14. position.

»Jeg faldt tilbage i starten. Jeg ved ikke hvad der skete, men jeg var faktisk på vej i pit efter første omgang, fordi bilen virkelig opførte sig underligt – forhjulet løftede sig faktisk fra banen.«

»Det skal vi have kikket på. Men det må have været et eller andet, der satte sig på dækkene, for det forsvandt hurtigt igen,« fortæller Kevin Magnussen.

Undervejs til 13.-pladsen lavede Magnussen et par gode overhalinger, og i sidste halvdel af løbet kæmpede han hårdt for at holde Daniel Ricciardo bag sig.

Magnussen med Ricciardo tæt bag sig.
Magnussen med Ricciardo tæt bag sig. Foto: Tibor Illyes
Vis mere

Renault-køreren startede efter et motorskift bagerst i feltet, men kom hurtigt op gennem rækkerne.

Indtil han mødte Magnussen.

Selvom det handlede om en sekundær placering, havde Magnussen albuerne helt ude, og Ricciardo brokkede sig efter løbet over danskerens defensive stil. Løbsledelsen bemærkede også danskerens robuste kørsel, men nøjedes med at give ham en løftet pegefinger.

»Ricciardo var hurtigere end mig, så det krævede lidt at holde ham bag mig,« siger Magnussen efter løbet med et smil.

Lewis Hamilton vandt Ungarns Grand Prix.
Lewis Hamilton vandt Ungarns Grand Prix. Foto: Bernadett Szabo
Vis mere

Lewis Hamilton vandt Ungarns Grand Prix, der udviklede sig til en knivskarp kamp mellem Mercedes-køreren og Max Verstappen (Red Bull-Honda).

Hamilton lå længe bag den unge hollænder, og skiftede undervejs over til en to-stops strategi.

Det viste sig at være et genialt træk: Med sine friske dæk kunne han indhente Verstappen og overhale ham et par omgange får mål.

»Men Max kørte fantastisk – som han har gjort i de seneste uger,« sagde Hamilton om Verstappen, der med to sejre i de fire seneste løb nu ligner en seriøs udfordrer til Hamiltons VM-drømme.