Papa Bues sidste stop blev Filips Kirke, hvor blandt andet familie og tidligere jazz-kolleger var mødt op for at tage en sidste afsked med en af Danmarks allerbedste jazzmusikere. Nogle også for at give et nummer.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>En klapsalve bragede gennem Filips Kirke på Amager, da Arne 'Papa Bue' Jensen blev bisat lørdag.

Tre af Papa Bues tidligere kolleger spillede det stille amerikanske gospelnummer 'Just a close walk to Jesus', som han selv har været med til at spille ved andre begravelser. Efter nummeret modtog de den store klapsalve. Hvert et sæde af de i alt 400 siddepladser i kirken, hvor Bue i sin tid også blev både døbt og konfirmeret, var fyldt med familie, venner og tidligere kolleger. Et par fans var også med for at tage afsked med en af Danmarks mest betydningsfulde jazzmusikere, der blev 81 år gammel.

En tale om jazz

Under bisættelsen holdt præst Henning Astrup tale om Bues liv og opdagelse af jazzen, der kom til at kendetegne hans liv og virke som en af Danmarks bedste jazzmusikere, der høstede stor anerkendelse i udlandet.

- Arne fik et spændende liv. Han fik brugt sine evner og muligheder. Han fik set verdenen. Han oplevede.Han fik en kæmpe berømmelse. Han nåede langt mere end de fleste. Som i sagde, sagde præsten og henvendte sig til familien.

- 'Mere end andre gennem otte liv'. Men han selv ville udtrykke sig på den her måde: 'Jeg er ikke kunstner. Jeg er spillemand. Men musik er brugsmusik, den skal sprede glæde, sagde præsten.

LÆS OGSÅ: 

Bue spillede New Orleans-jazz. Og i 1969 deltog hans band Papa Bue's Viking Jazz Band som eneste ikke-amerikanske orkester i jazzfestivalen i New Orleans, hvor Papa Bue blev hædret med byens 'gyldne nøgle'. Af eksperter bliver Bues betydning for jazz i Danmark kaldt uvurderlig.

Inden kisten blev båret ud, fik hans søn, Theis Bue Jensen, ordet.

- Jeg skal ikke gøre det til en stor tale, sagde han og inviterede i stedet kirkens gæster til koncert i Huset i Magstræde, hvor der en time senere var mulighed for at 'dele røverhistorier, minder, og hvad man ellers har at byde ind med', mens der blev spillet jazz.

LÆS MERE: 

Til slut bar børnene Peter, Theis og Rikke, børnebørnene Nicklas og Jonas samt svigersøn Nilas og Jimi, der er Bues enke Bentes nevø, kisten ud til tonerne af Bues hit 'Schlafe meine Prinzchen', der startede hele jazz-karriere.

Koncerten i Huset i Magstræde var desuden planlagt til at skulle ende med en New Orleans street-parade med musik ned til Nyhavn, hvor det skulle kulminere i en kransenedlægning til ære for Bues tid som sømand.