Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Michael kørte sig selv hårdt - alt for hårdt

Torsdag den 25. juni - Klokken er lidt over 10 om morgenen, og Michael Jackson ligger begravet under sin dyne på sin seng i Louis XIV-stil og føler sig utilpas efter endnu en nat mærket af hans forbrug af receptpligtig medicin.

Stjernen har knap nok fået to timers sammenhængende søvn igennem de sidste to uger.

Dels på grund af sangerens store frygt og præstationsangst for de kommende comeback-koncerter i London og dels på grund af pillernes påvirkning.
Han ligger i sit brune soveværelse og kigger ud over sin perfekt anlagte, smukke have i sit hjem i det eksklusive Holmby Hills i Los Angeles og føler sig disorienteret og forvirret.

Cocktailen af piller, vitamin-blandinger og opkvikkende og beroligende medicin har en heftig virkning på hans følsomme sind.
Sangerens vægt er efterhånden nede på de 60 kg og hans nærmeste er i tvivl om, at han kan klare de forestående 50 koncerter.
Alligevel gennemgår han 12 timer tidligere endnu en dags hård træning i LAs Staple Center i højt humør.

Dansere og koreografer imponerede over Michaels styrke og energi

Jackson ankommer onsdag aften omkring 18.30 til træningslokalerne, men først klokken 21 begynder han at gennemgå hele det planlagte koncertprogram. Holdet omkring ham – bl.a. dansere og koreografer - er imponeret over den styrke og energi han lige fra start udstråler.

- Han var i strålende humør og så hverken bleg eller træt ud, lyder det fra Miko Brando, søn af Marlon Brando, der var en nær ven af Jackson og tilstede under træningen.
Jackson spiser undervejs lidt mad og drikker både appelsinjuice og te.

En anden af de tilstedeværende, showets leder Kenny Ortega, oplever Jackson som dybt involveret I hver eneste lille detalje af det kommende show.
'… han var glad. Det følte vi alle og delte det med ham'.
 
Også Randy Phillips, koncertarrangøren af Jacksons turne, er begejstret over hans optræden onsdag aften.

- Det var fantastisk. Han var så god, at jeg fik gåsehud, fortæller han.

Ken Ehrlich, en Grammy-vindende producer, roser sin arbejdspartner og er tilstede for at diskutere et tv-projekt og siger:

'Han var varm og sjov. Han havde det godt…Jeg så en person, som var klar på at lære sit show'.

Jackson havde også hyret Ed Alonzo, en magiker og komiker, til at kreere forskellige show-elementer.
- Han så fantastisk ud og havde stor energi. Han sang ikke for fuld kraft, men det var smukt som altid. Og han holdt ingen pauser - men gik fra det ene nummer til det næste. Han dansede, sang og jokede med sit crew. Hvis han havde nogen form for smerte eller andre ubehageligheder, var der ingen der opdagede det denne aften, siger komikeren.

Kørte sig selv for hårdt

Alligvel lyder det fra flere unavngivne kilder i hans crew, at 50-årige Jackson nærmest var i en permanent påvirket tilstand og holdt sig kørende på en farlig blanding af forskellig medicin, inklusivt beroligende piller som Xanax and Zoloft og det smertestillende Demerol. Men det var ikke noget man talte højt om.

Jacko havde kørt den hårdt på det seneste med seks timers intens træning fire gange om ugen.

Da Jackson efter midnat vender hjem til sit hjem, der koster omkring 530.000 kroner om måneden i leje, klager han over, at han føler sig syg.
Hans læge, Conrad Robert Murray, bliver bedt om at møde op i det tre-etages hus.
 
Ifølge kilder havde Jacko på det tidspunkt smerter og var disorienteret og måtte hjælpes op ad trappen til sit soveværelse.
På et tidspunkt senere på aftenen føler han sig dog igen godt nok tilpas til selv at gå ned til husets teater-rum for at se på gamle optagelser af sine tidligere optrædener og skrive nye koreograf-ideer ned.
 
Som en af hans crew-medlemmer fortæller, var han showman til det sidste og utrolig spændt på sin kommende turné.
 
Jacko skulle efter sigende have fået en sidste indsprøjting af et morfin-præperat i sit soveværelse lige før middagstid. 41 minutter senere klokken 12.21 lokal tid kollapser han med et hjertestop. I en time prøver lægepersonale at genoplive ham - men der er ikke noget at gøre - Michael Jackson er død.

Kilder: The Daily Mirror og L A Times

Andre læser også