Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Celeste Barber laver tykt grin med de kendtes billeder på de sociale medier. Det startede som en lille protest mod de perfekte billeder, der bliver delt. Nu er hun blevet et fænomen på det store internet.

Den australske komiker og skuespiller startede sidste sommer på hendes bryllupsrejse. Hun satte et billede fra sin egen bryllupsrejse sammen med et billede af Miss Universe-modellen Jennifer Hawkins, der også havde været på bryllupsrejse. Hun synes forskellen var så slående, at det var sjovt. Og det synes internettet også.

Efterfølgende foreslog Celeste Barbers søster, at hun fortsatte med at lave billeder, og det gjorde hun så under hashtagget #challengeaccepted. På kort tid blev hendes Instagram-profil populær, og den har knap et år senere rundet en million følgere, der liker hendes billeder på livet løs.

I december 2015 fangede det danske magasin Eurowoman Celeste Barber til en snak om den store succes. Her forklarede hun, at der faktisk også er en dybere mening med billederne end bare at skabe sjov:

»Der er så meget fokus på, hvad der er smukt. Hvordan du er smuk. Jeg ville ønske, det handlede mere om, hvornår vi har det sjovt, og hvad der får os til at føle os godt tilpas. Det er jo også både sjovt og smukt. Selvom jeg måske skaber mig på billederne, synes jeg ikke, jeg er hverken grim eller uflatterende,« sagde hun ved den lejlighed.

Opfordringen er hermed givet videre. Herunder kan du se et udpluk af hendes billeder, der har gjort hende til et fænomen på internettet:

Andre læser også