Den 34-årige libanesiskfødte forfatter og komiker Mazen Ismail, der oftest blot går under kunstnernavnet Mazen, har netop modtaget 80.000 kroner og en særlig hæder fra Statens Kunstfond for at have skabt et værk 'af særlig høj kunstnerisk kvalitet'.

Men med Mazen Ismails fortid stod det bestemt ikke skrevet i stjernerne, at han en dag skulle modtage sådan en pris.

Mazen er blevet hædret for sit stand-up show ‘Sådan overtager vi Danmark’, der blander klassisk stand-up med poesi, hvor der blandt andet bliver gjort grin med de kulturforskelle, han har oplevet på egen krop.

»Det har givet mig et stort indblik i begge verdener. Det gør, at jeg tør tage pis på begge verdener, for jeg har forståelse for begge kulturer, da jeg har stået i midten af dem begge,« siger Mazen til B.T. og fortsætter:

»Det er en kæmpe ære at blive anerkendt for sit arbejde. Det er stort at føle, at man gør en forskel,« siger han.

På trods af den fine anerkendelse, har det ikke altid ligget i kortene, at Mazen skulle ende med prisen, da han som fem-årig flygtede fra den libanesiske borgerkrig i Beirut med sin familie.

Med en opvækst der bød på blandt andet krig, ophold i krisecentre og mange skoleskift har Mazen oplevet mange problematiske ting i sit liv.

Det toppede da han som 17-årig blev stukket ni gange i ryggen og endte i ungdomsfængsel. En tid som han ikke ser tilbage på med stolthed.

»Jeg tror, at alle kan havne et sted i deres liv, hvor de er i en mørk periode, som de ikke er stolte af. Men tiden i ungdomsfængslet fik mig til at fokusere på litteraturen,« fortæller Mazen.

Litteraturen har siden banet vejen for hans karriere, der indtil videre har kastet to stand-up shows af sig, og hvor der er en roman og et nyt show i støbeskeen.

Han håber, at hans egen livshistorie og titlen fra Statens Kunstfond kan være en inspiration for andre.

»Jeg håber, at det kan inspirere andre, hvis de er et sted i deres liv, hvor de ikke ønsker at være. At det kan inspirere dem til at følge deres drømme og gøre det, de har lyst til,« siger Mazen.