Lyt til artiklen

Komikeren Anders Matthesen er i øjeblikket sygemeldt fra sin rolle som Dirch passer på Nørrebros teater i København, men han fastslår i en videodagbog, at årsagen til orloven ikke er egentlig sygdom.

I en video på sin hjemmeside, der blev lagt på siden fredag, ønsker han at skabe klarhed over, hvorfor han i øjeblikket ikke kan varetage hovedrollen som Dirch Passer i stykket 'Kjeld og Dirch'.
- Der er ikke noget i vejen med mig. Lad mig slå det helt fast. Der er INTET i vejen med mig. Jeg er ikke syg. Det er rigtigt, at det er mig, der har sygemeldt mig med lægeerklæring og alting, fordi at det er nødvendigt, at jeg er her, lige her på denne stol, for tage mig af det, som der skal tages af, fordi situationen er speciel, siger Anders Matthesen i videoen.

Med det sidste hentyder han til den tidlige fødsel af sin søn, som han har fået med kæresten Cemille Rosenberg. Den nyfødte kom en måned tidligere end planlagt, og det har gjort, at Anden må være ekstra nærværende på hjemmefronten. Anders Matthesen afviser dog, at der er tale om en barselsorlov eller noget, som vedrører ham selv.- Det er ikke egentligt sygdom. Jeg fejler ikke noget, men derfor er det stadig alvorligt. Der er ikke tale om, at jeg er gået på barselsorlov for at passe mit barn. Der er tale om, at jeg er nødt til at være her, og det var det jeg prøvede at slå fast sidste gang. Det har jeg ikke gjort tydeligt nok, så det er hermed gjort, siger han i videoen.

, og der er heller ikke sat ord på sønnens tilstand i øjeblikket. Men Matthesen selv lader til at være i topform.

- Jeg har ingen hoste, ingen feber - ikke noget for mit vedkommende. Ingen stress, ikke noget som helst. Alt er godt - bare meget koncentreret, slår komikeren fast.

Anders Matthesen er i øjeblikket erstattet af skuespiller Anders Juul i rollen som Dirch Passer på Nørrebro teater.