I Ungarns Grand Prix søndag betød en kæmpe brøler fra teamet, at McLarens to kørere, Kevin Magnussen og Jenson Button, trillede tilbage i positionerne, da de fortsatte med at køre med regnvejrsdæk, mens alle andre skiftede væk fra dem.

Teamets radar havde nemlig lovet mere regn, men den kom bare aldrig. Hele beslutningen savner professionalisme, lyder det fra John Nielsen, racerkører og Formel 1-ekspert hos Viasat,

- Det var en helt idiotisk beslutning af McLaren, at de gjorde, som de gjorde. De burde i stedet have kørt med regnvejrsdækkene hos Kevin Magnussen og skiftet ved Jenson Button, så man havde gamblet lidt mere sikkert, siger John Nielsen.

John Nielsen fortæller, at Jenson Button også stillede spørgsmålstegn ved den beslutning, som McLaren havde foretaget. På det tidspunkt lå Jenson Button som nummer fire i løbet, men han måtte slutte som nummer 10 som følge af den katastrofale beslutning fra McLaren-teamet. Det var to pladser foran Kevin Magnussen.

- Han spurgte dem igen og igen, om de nu også var sikre på, at det ville regne. Dog skal det siges, at han selv har det sidste ord, så han kunne selv køre ind og bede om det, men han stolede altså på, hvad teamet og radaren fortalte. Men på den måde gik han nærmest fra hero til zero, siger John Nielsen.

Motorsportsekspert Jens Winther jr. ser dog på McLarens valg på en lidt anden måde.

- Det er ikke fordi, McLaren har lavet fejl i denne sæson, men de tog en satset beslutning, og hvis de havde taget det rigtige valg, og det havde begyndt at regne, som alle havde forventet inden, så havde det jo været dem, der havde set gode ud. Det virkede også som om, de tænkte, at vi ved, at det bliver ved med at være vådt, det ved de andre bare ikke. Derfor var det mere en fejl end et sats fra deres side, siger Jens Winther.

Han undrer sig dog lidt over den satsede strategi, og ligesom John Nielsen pegede på, mener han, at de burde have delt det op i stedet.

- McLaren skulle måske have prøvet at eksperimentere en del mere med Kevin Magnussen, som lå langt nede bagved de andre og havde derfor intet at tabe. I stedet prøver man så med begge. Så på den måde har jeg sjældent set nogen skyde så meget ved siden af, som de gjorde, siger Jens Winther.

Desuden peger Jens Winther på, at de tider, som Kevin Magnussen og Jenson Button lavede, ikke var gode.

- De havde i det hele taget en dårlig dag begge to. Jeg er ret sikker på, at forskellen ikke havde været særlig stor uanset, om de havde skiftet dæk eller ej. De havde nok ikke kørt hurtigere end de to Mercedes-biler, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso og Valtteri Bottas, som løbet skred frem. Men det er klart, at Jenson Button var det store offer for den fejl, som teamet blev ramt af, vurderer Jens Winther.

Kevin Magnussen selv var efter løbet også ret afklaret med, hvad der var sket.

- Det var et sats, men når man starter langt tilbage, er det værd at tage chancen. Men jeg tror ikke, det kom til at betyde det store, og jeg tabte ikke for alvor noget på dækvalget. Det hele blev lidt rodet, og vi må analysere løbet for at finde ud af, hvad der egentlig skete, sagde Magnussen, da han kom i mål.