Den danske Formel 1-kører, Kevin Magnussen er et naturtalent på racerbanen, og det placerer ham øverst i hierarkiet hos Renault, vurderer Formel 1-ekspert John Nielsen.

Der kan meget vel være en udskiftning på vej hos Renault allerede efter weekendens grandprix i Rusland. Det vurderer udenlandske medier, og Kevin Magnussens holdkammerat, engelske Jolyon Palmer, står umiddelbart først for. Danskeren er øverst i hierarkiet og behøver ikke frygte for sin sæson, lyder en ekspertvurdering.

I de tre første grandprixer i denne sæson har 23-årige Kevin Magnussen overordnet set vist de bedste takter på det franske Formel 1-team. Danskeren har kørt hurtigere end teamkammeret Jolyon Palmer og generelt vist større sult.

Kevin Magnussen vurderes af flere fagpersoner til at være et større talent end 25-årige Jolyon Palmer, og det er Formel 1-ekspert John Nielsen helt enig i.

»Palmer er en rigtig dygtig racerkører, men han er ikke det naturtalent, som Magnussen er. Han har ikke de sidste tre tiendedele, og dem kommer han aldrig til at få. Han er en hårdtarbejdende og dygtig racerkører, men dem er der mange af. Der er ikke mange af supertalenterne, og Magnussen er et af dem,« siger han til BT.

Kevin Magnussen (tv.) kan sidde roligt i sin gule Formel 1-racer, mener John Nielsen (th.). Naturtalentet er for stort til, at Renault-teamet vil skille sig af med sin danske kører i duellen med engelske Jolyon Palmer.
Kevin Magnussen (tv.) kan sidde roligt i sin gule Formel 1-racer, mener John Nielsen (th.). Naturtalentet er for stort til, at Renault-teamet vil skille sig af med sin danske kører i duellen med engelske Jolyon Palmer. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Selv om der kun er kørt tre ud af sæsonens i alt 21 løb, spekuleres der allerede nu i, at der kan ske en udskiftning hos kørerne efter weekendens løb i Sochi, Rusland. Og truslen kommer faktisk fra Renaults egen garage, hvor den 19-årige franske testkører Esteban Ocon står på spring til at hoppe i den gule Formel 1-racer. Han er fremtiden, lyder det.

Jolyon Palmer er umiddelbart den mest udsatte af de to nuværende Renault-kørere, og en skidt præstation i Rusland kan være dråben, der får Renault til at handle. Det skriver flere udenlandske medier.

Også den velinformerede tyske journalist Mathias Brunner mener at vide, at Palmer kan ryge ud på et sidespor allerede efter søndagens grandprix. Det skriver han i Speedweek, der er et Red Bull-finansieret website.

»Utilfredsheden breder sig i Renault-teamet. Nogle taler endda om, at det kommende løb er sidste chance for briten. Og så skulle Esteban Ocon angiveligt få chancen,« skriver Mathias Brunner.

John Nielsen vil være overrasket, hvis Renault skifter kører efter løbet i Sotji. Og Kevin Magnussen behøver slet ikke være nervøs og føle sig udsat.

»Kevin vil slet ikke være påvirket af de nye udtalelser her. Det er han helt kold over for, og det skal han også være. Der er altid et pres i Formel 1. Alle kigger på dig. Du kan ikke gemme dig nogen steder,« forklarer han og fortsætter:

»Så længe Kevin viser den speed, han gør, i forhold til teamkollegaen, er der overhovedet ingen problemer.«

Vil det overhovedet betyde noget, hvis Kevin kører et dårligere løb end Palmer i weekenden?

»Nej, det tror jeg ikke. Renault kan allerede se på data, at Kevin bare er hurtigere. Hvis han kører langsommere, er det, fordi han har et problem. Så vil det ikke være på grund af talentet. Kevin er en hurtigere racerkører end Palmer,« siger John Nielsen, der dermed rangerer Kevin Magnussen højst i racerkører-hierarkiet hos Renault.

Hvis der hersker intern splittelse hos Renault, vil det ikke komme til at betyde noget for Kevin Magnussen, lyder vurderingen.

»Kevin koncentrerer sig om sin opgave og har ikke andet i tankerne end det. Han er den bedste kører hos Renault,« slutter John Nielsen.