Det danske racertalent Marco Sørensen forstår på ingen måde McLarens beslutning om at skrotte Kevin Magnussen til fordel for Jenson Button.

Marco Sørensen, der i sidste sæson kørte for Lotus i World Series 3.5 samt GP2-serien, som betragtes som Formel 1's rugekasse, er uforstående over for, hvorfor McLaren ikke valgte at forlænge Kevin Magnussens kontrakt. Han betragter det som et konservativt valg af det engelske team.

- Det er ikke specielt langsigtet. Kevin er en super hurtig kører, og han ville udvikle sig endnu mere, hvis han fik et til år i Formel 1. Samtidig har Jenson Button måske kun et godt år tilbage. Så jeg forstår ikke McLarens beslutning om at gøre ham til reservekører, siger Marco Sørensen.

Den danskeFormel 1-aspirant Marco Sørensen mener ikke, at McLaren har håndteret situationen med Kevin Magnussen optimalt.
Den danskeFormel 1-aspirant Marco Sørensen mener ikke, at McLaren har håndteret situationen med Kevin Magnussen optimalt. Foto: Linda Kastrup
Vis mere


Som racerkører kender han selv til de store op og nedture, som livet i racerbilen kan føre med sig. Men det som Kevin Magnussen var ude for, da han onsdag blev kaldt ind på McLarens chefkontor og fik beskeden om, at han ikke skulle køre Formel 1 næste sæson, overgår formentlig det meste.

- Han har nok i lang tid troet, at hans kontrakt blev forlænget. Så det er virkelig et stort slag og en kæmpe kold spand vand i hovedet på Kevin det her, lyder det fra Marco Sørensen, der dog tror på, at Kevin Magnussen kan vende stærkt tilbage til Formel 1.

- Det tager nok noget tid at komme sig over, men sket er sket, og nu skal han rejse sig og komme tilbage endnu stærkere end før. Og det er jeg også helt sikker på, at han er i stand til.

LÆS OGSÅ

Den 24-årige nordjyske racerkører har tidligere selv været rygtet til Formel 1, men han erkender, at 2015 formentlig er sidste chance for at bevise, at han er værdig til en plads i racersportens elite.

- Jeg går benhårdt efter Formel 1 i 2016. Det er nok realistisk set min sidste chance. Så der skulle vi jo gerne have to danskere i Formel 1, lyder det fra Marco Sørensen, der godt kunne se det sjove i en ren dansk Formel 1-duo med ham og Kevin Magnussen.

- Det kunne da være sjovt og helt vildt hyggeligt. Men det bliver nok kun ved tanken, lyder det grinende fra Marco Sørensen.