Engang hørte McLaren til blandt de bedste teams i Formel 1. Det er dog ved at være så længe siden, at kun de mest inkarnerede motorsportsfans kan huske det. Men det traditionsrige britiske hold er på vej tilbage til toppen. Det er holdets nuværende kører Fernando Alonso sikker på.

Det er ellers ikke længe siden, at spanieren offentligt brokkede sig over holdets nuværende skrammelkasse af en bil. Men nu har Alonso tilsyneladende ændret mening.

»McLaren bliver et af de bedste hold næste år, det er 100 procent sikkert,« siger han til Skysports og fortæller, at der bare er småting, der skal forbedres, før bilen er tilbage i topform.

»Problemerne er stort set identificeret, og de er kun lokale, f.eks. på motoren og på bilens sider. Aerodynamisk skal vi forbedre nogle ting, men den retning vi er på vej i, er helt klart god.«

De dårlige resultater har også sået tvivl om, hvorvidt Fernando Alonso overhovedet er at finde hos McLaren næste år. Men det er han, forsikrer den tidligere verdensmester.

»Jeg håber ikke, vi behøver at vente på en bekræftelse på, at jeg fortsætter. Jeg har skrevet under på en kontrakt for tre år.«