Der er mere inflationshjælp på vej til økonomisk trængte ældre, hvis det står til den kommende regering, som Mette Frederiksen præsenterer for Dronningen og danskerne torsdag.

Pensionister, der modtager ældrecheck, vil få ekstra 5.000 kroner skattefrit i særlig inflationshjælp, fremgår det af regeringsgrundlaget ‘Ansvar for Danmark’

Beløbet kommer ud over de 5.000 kroner, der blev vedtaget i Folketinget i september før valget. Heraf er de 2.500 kroner allerede blevet udbetalt, mens de resterende 2.500 kroner vil blive udbetalt i 2023.

Det fremgår ikke helt præcist af regeringsgrundlaget, hvornår de ekstra 5.000 kroner kommer til udbetaling.

Men i regeringsgrundlaget hedder det, at inflationshjælpen skal finansieres på finansloven for 2023.

Ud over den skattefrie inflationshjælp på 5.000 kroner til økonomisk trængte pensionister vil den kommende regering permanent hæve ældrechecken med 4.700 kroner før skat om året.

Derudover vil regeringen blandt andet have fokus på danskere, som opvarmer deres bolig med gasfyr og træpiller, når inflationshjælpepakken skal forhandles helt på plads.

Endelig vil de penge, der ellers skulle være brugt på det midlertidige børnetilskud i 2023, blive afsat som en pulje på cirka 300 millioner kroner til økonomisk udsatte børnefamilier.