Real Madrid var foran i det første opgør af to i den spanske Super Cup, inden Barcelona - og særligt Andres Iniesta -  slog til og hev 3-2 sejr i land trods en forfærdelig brøler af Victor Valdes i slutminutterne.

Det er altid noget helt specielt på spil, når Spaniens største arvefjender FC Barcelona og Real Madrid mødes. Og med de senere års intensivering af El Clásico, så var spændingen heller ikke til overse denne aften, hvor de spanske mestre gæstede Camp Nou i det første af to opgør om den spanske Super Cup.

Selvom catalonierne henover sommeren har skiftet Pep Guardiola ud med Tito Vilanova på trænerbænken, så var det et Barcelona-mandskab fuldstændigt, som vi kender dem: Boldbesiddende, spillende i små rum og med indslag bestående af små tekniske delikatesser. Men José Mourinhos mandskab kunne bestemt også udfordre catalonierne i store dele af opgøret.

For selvom Barcelona var det dominerende mandskab i kampens første halvdel, så havde Real Madrid også sine chancer. Man skulle dog frem til anden halvleg, før der for alvor kom fart over feltet.

Efter 55 minutters spil lykkedes det således Cristiano Ronaldo at nå højest på et hjørnespark og bragte dermed Real Madrid i front. Men gæsterne fik ikke lang tid til at glæde sig.

Øjeblikket efter smed Javier Mascherano bolden i dybden på Madrid-defensiven, hvor Pedro var stukket afsted. Med en fornem førsteberøring skabte han en chance, han ikke kunne misbruge, selvom scoringen unægtelig lugtede en hel del af offside.

Men udligningen var ikke nok for sidste års spanske sølvvindere. 10 minutter senere driblede Andres Iniesta rundt om Sergio Ramos på baglinien, og her måtte Madrid-forsvareren tage ulovlig midler i brug for at stoppe ham. Lionel Messi var efterfølgende sikkerheden selv fra ellevemeterpletten.

Men Barca fortsatte deres felttog. Med under et kvarter igen driblede Andres Iniesta endnu gang rundt med Real Madrid-defensiven og lagde efterfølgende bolden for fødderne af Xavi, som var den serveret på et sølvfad, og som midtbanegeneralen ikke have besvær med at score på.

Hvis ikke det havde været for Victor Valdez, der kort før tid driblede - eller rettere skvattede - rundt i eget felt og helt unødvendigt overlod bolden til Angel Di Maria, der helt frit kunne reducere til kampens 3-2 slutresultat, så havde udgangspunktet set markant bedre ud for Barça. En fatal brøler af Valdes, der måske kan betyde, at Real Madrid står med Super Cup-trofæet efter returopgøret på Santiago Bernabeu.