Ifølge BTs oplysninger er endnu en dansker i form af Twentes Andreas Bjelland på vej til Mainz, hvor Kasper Hjulmand er cheftræner. Hvis det sker, har holdet seks danskere, og den lille danskerkoloni er lige i byens sportsredaktørs smag.

I alt vil der i så fald være seks personer i form af Hjulmand, assistenttrænerne Keld Bordinggaard og Flemming Pedersen samt Bo Svensson, Nicki Zimling og så også Andreas Bjelland, som spillede under Kasper Hjulmand i FC Nordsjælland, da holdet blev danske mestre tilbage i 2012. Her var det endda med Andreas Bjelland som anfører.

Sportsredaktør på Allgemeine Zeitung Mainz, Rüdiger Lutterbach, kan godt lide den indvandring af danskere, der er kommet til Mainz siden Kasper Hjulmand blev ansat.

- Det har fungeret med de danskere, vi allerede har. Vi må se, hvordan det går med Andreas Bjelland, men jeg håber, han er god nok til Bundesligaen, siger Rüdiger Lutterbach.

Dermed tror Lutterbach ikke, at Kasper Hjulmand undervurderer Bundesligaens niveau ved eventuelt at hente sin gamle forsvarsspiller ind i klubben. Han er derimod begejstret for Hjulmand.

- Han er en god træner, som vil følge op på den spilfilosofi, som holdets tidligere træner Thomas Tuchel. Han vil gerne bruge unge spillere, som ligger godt i tråd med den stil, Tuchel havde, forklarer Lutterbach.

Kasper Hjulmand har dog også hentet folk ind med andet end dansk pas. Første indkøb som cheftræner er højrebacken Daniel Brosinski, som er hentet i 2. Bundesliga-klubben Greuther Fürth.