Esbjergs ledelse ryster ikke i bukserne. Tværtimod. De bakker nemlig fortsat op om den tyske cheftræner Peter Hyballa på trods af det åbne brev, som 21 spillere fra klubben har delt.

Og hvis spillerne har et problem med det, kan de bare smutte. Det har ejernes talsmand Paul Conway, der også er medlem af bestyrelsen, nu gjort klart. Men det er der ingen spillere, der kommer til at gøre uden videre.

Det siger direktør i Spillerforeningen Michael Sahl Hansen til B.T.

»Spillerne møder selvfølgelig op til træning, og der er ikke nogen, der har bedt om at blive løsrevet fra deres kontrakter,« siger Michael Sahl Hansen.

Den 45-årige tysker Peter Hyballa blev præsenteret som Esbjergs nye cheftræner i slutningen af maj.
Den 45-årige tysker Peter Hyballa blev præsenteret som Esbjergs nye cheftræner i slutningen af maj. Foto: Esbjerg fB
Vis mere

Han ønsker ikke at kommentere yderligere på de udtalelser, som Paul Conways tidligere torsdag er kommet med til JydskeVestkysten, hvor han blandt andet kalder spillernes åbne brev for »så uprofessionelt, så han aldrig har oplevet noget lignende«.

Men forud for Esbjergs-ejerens udbrud talte B.T. også med Michael Sahl Hansen for blandt andet at høre, om Spillerforeningen på baggrund af det åbne brev forventede, at Peter Hyballa ville blive fyret. Til det svarede han:

»Vi og spillerne stiller ikke nogen krav til, hvem der skal være træner. Og det kan vi heller ikke. Det er ledelsens beslutning. Men ledelsen skal også sikre, at der er et trygt og ordentligt arbejdsmiljø, og det er der ikke nu, hvor man har folk, der nærmest er bange for at gå på arbejde. Vi har en klar forventning om, at ledelsen nu sørger for at bringe tingene i orden.«

Og når du siger bringe tingene i orden, hvad indebærer det så?

»Det er jo det, de skal gøre op med sig selv. Kan de få den nuværende træner til at agere inden for de rammer, som man kan tillade sig? Det er ikke spillerne, der skal afgøre den del. Det er ledelsen. Men ledelsen skal også sikre, at det her ikke fortsætter.«

Er der et scenarie, hvor spillerne vil nægte at spille, hvis Peter Hyballa ikke bliver fyret?

»Spillerne skal passe deres arbejde, og det er også det, vi rådgiver dem til. Og så skal ledelsen også passe deres og sørge for at bringe det her i orden. Vi skal selvfølgelig passe på spillerne, for hvis man bliver væk, så kan man også ende ud i noget, der kan have konsekvenser for ens egen ansættelse. Det er vigtigt for os, at vi passer på spillernes kontrakter,« fortæller Michael Sahl Hansen.

I det åbne brev fortæller 21 spillere i Esbjerg fBs trup om trænerens ledelse, der ifølge dem består af 'daglige trusler om fyringer, hånende, sexistiske og ydmygende bemærkninger'. De mange eksempler på spillernes oplevelser kan du læse om her.

Krigen mellem Hyballa og Esbjergs ledelse på den ene side og spillerne på den anden er dermed for alvor eskaleret.

Peter Hyballa blev præsenteret som Esbjerg-træner i slutningen af maj.