21 spillere fra fodboldklubben Esbjerg fortæller i et åbent brev om de ting, de er blevet udsat for af Esbjerg-træner Peter Hyballa.

Eksemplerne om tyskerens ledelse, som de selv kalder 'for daglige trusler om fyringer, hånende, sexistiske og ydmygende bemærkninger'  i brevet, er mange.

Her fortæller spillerne især om bodyshaming, som en spiller ifølge truppen gentagne gange er blevet udsat for.

Hyballa har kaldt spilleren tyk og har udstillet ham foran hele truppen under træninger, hvor han har taget fat i siden på spillernes mave for at vise sin utilfredshed med spillerens krop og fysiske stand.

Den 45-årige tysker Peter Hyballa blev præsenteret som Esbjergs nye cheftræner i slutningen af maj.
Den 45-årige tysker Peter Hyballa blev præsenteret som Esbjergs nye cheftræner i slutningen af maj. Foto: Esbjerg fB
Vis mere

Andre eksempler lyder på, at Hyballa har trukket trøjen op på den pågældende spiller og nevet ham i brystet.

'På denne måde er spilleren blevet udstillet foran hele holdet. Ved en konkret situation tager træneren først fat i siden, for derefter at trække op i spillerens trøje og nive fat i brystet,' skriver spillerne.

Ved en træningskamp har Hyballa over to omgange givet en anden spiller et hårdt slag med flad hånd, der efterlod et rødt mærke, som flere holdkammerater kunne se i badet efterfølgende.

'Efter det står spilleren lidt forvirret og kigger rundt for at se, om andre så det, hvilket han kan konstatere er tilfældet. Desuden er der flere holdkammerater i badet, som kan se, at der er efterladt et rødt mærke på brystet grundet slaget,' lyder det i brevet.

Dagen efter træningskampen var tyskeren utilfreds med en spiller, der blev afstraffet. Her tog Hyballa sin fløjte, fløjtede spilleren direkte ind i øret og bad ham tage 20 armbøjninger, 'fordi han er så dårlig til at presse'.

Brevet fra de 21 spillere kommer efter en lang periode med historier om Hyballas ledelse. B.T. og flere andre medier har kunnet berette om forholdene i den vestjyske traditionsklub, men indtil videre har ledelsen i klubben holdt fast i støtten af Hyballa.

Netop dét faktum møder også stor kritik i brevet fra spillerne, der føler, at ledelsen i medierne 'tegner et forkert og løgnagtigt billede af vores virkelighed'.

B.T. arbejder på at få en kommentar fra Esbjerg, der indtil videre ikke har ønsket at udtale sig.

Tyske Peter Hyballa skrev under på en toårig kontrakt med Esbjerg i maj.

Om han kommer til at fuldende den kontrakt, mangler vi stadig at få svar på.