Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

17.00 kan historieskriverne fra både Silkeborg og Brøndby begynde at spidse pennene, for uanset hvilket af de to hold, der ender med at trække sig sejrsridt ud af året pokalfinale, vil det være et brud på en årelang titeltørke.

For Brøndby er det 10 år siden pokalskabet sidst blev åbnet, for Silkeborg er det – og hold nu fast – 17 år siden!

Der betyder med andre ord mere end bare rigtig meget for både de 35.000 fans, der dagen igennem har sat kulør på København, og for de klubber, der begge har sat sit tydelig præg på dansk topfodbold de seneste årtier.

Derfor hviler der et tungt pres på de 22 mand, der udvalgt til de to startopstillinger.

Brøndby indleder med 11 mand, der sæsonen igennem kamp for kamp har vundet træner Alexander Zornigers tillid.

Tyskeren har droppet vennetjenesterne og sendt reservemålmand Benjamin Bellot, der ellers har stået flere pokalkampe, ud på bænken. I stedet står det urørlige førstevalg, Frederik Rønnow.

Foran sig har han en velkendt bagkæde bestående af anfører Johan Larsson, Benedikt Röcker, Hjörtur Hermannsson og Anthony Jung.

På midten har Besar Halimi vundet den direkte konkurrence med Kasper Fisker. Han starter ved siden af Simon Tibbling, foran Christian Nørgaard og bagved kreatøren Hany Mukhtar.

På toppen danner brandvarme Kamil Wilczek og finske Teemu Pukki frontduo.

Brøndby fans på vej igennem København for at følge DBU pokalfinalen mellem Silkeborg IF og Brøndby IF i Telia Parken i København, torsdag den 10. maj 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Brøndby fans på vej igennem København for at følge DBU pokalfinalen mellem Silkeborg IF og Brøndby IF i Telia Parken i København, torsdag den 10. maj 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Silkeborg-træner Peter Sørensen har lidt overraskende givet genvalg til hele 10 af de 11, der i weekenden som det første hold i 21 kampe tabte til Lyngby i Superligaen. Eneste nye er Ibrahim Moro, der er foretrukket til fordel for Sammy Skytte.

På mål starter Peter Friis Jensen. Foran ham spiller fra højre Jens Martin Gammelby, Simon Skou Jakobsen, Tobias Salquist og Gustav Dahl.

De fire, der skal tage kampen op med Brøndbys midtbane, er udover Ibrahim Moro, den montegrinske hvivelvind Vladimir Rodic, rutinerede Casper Sloth og fløjspilleren Mikkel Vendelbo.

På toppen skal bødlen fra Tbilisi Davit Skhirtladze og stjerneskuddet Magnus Mattson score målene.

Andre læser også