Den tidligere Everton- og Manchester United-manager er brændt varm på danske Alexander Scholtz, som han vil hente i Standard Liege.

Den kommende EM-slutrunde for bliver et kæmpe udstillingsvindue for de danske U21-landsholdsspillere. Men en af dem behøver ikke at vise sig yderligere frem, hvis han er klar til at skifte til spansk fodbold.

David Moyes, der efter et mislykket forsøg på at styre Manchester United frem til nye succeser, er blevet manager for Real Sociedad i Baskerlandet, er nemlig særdeles interesseret i at hente U21-landsholdets solide stopper til La Liga.

Moyes var ifølge belgiske pressekilder for to uger siden selv til stede på stadion i Belgien sammen med hele Sociedads trænerstab -udelukkende for at se nærmere på den danske forsvarsspiller, som skiftede til Standard Liege fra Lokeren i vinterens transfervindue for en sum på omkring 20 mio. kr. Moyes har planer om primært at bruge den unge dansker som central stopper, men han er glad for, at Scholz også kan sættes ud på kanten som højre back.

Det må formodes, at David Moyes mindst skal betale det dobbelte i overgangssum, hvis han skal hente danskeren i den belgiske topklub. Karriereplanen for Scholz var ellers, at han skulle blive i Liege i halvandet år, inden han muligvis skulle videre, enten til en Premier League-klub eller måske til Roma, som længe har haft et godt øje til danskeren. Men nu kan han i stedet ende i spansk fodbold.

Real Sociedad er en af de få klubber udover Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid, som har økonomi til store indkøb, og det vil være en udmærket destination for den unge dansker, der som 19-årig droppede sporten og tog på rygsækrejse i Indien i otte måneder uden at røre en bold, inden han vendte hjem og genvandt lysten til elitefodbold.

Alexander Scholz var i øvrigt en af de syv U21-landsholdsspillere, som Morten Olsen indkaldte til A-landsholdet op til kampen mod Montnegro i mandags. Scholz sad på bænken, men han kom ikke ind i testkampen, der endte med en dansk 2-1 sejr, og han er også sendt tilbage til U21-landstræner Jess Thorup, der kan glæde sig over igen at have forsvareren til rådighed til testkampen mod Sverige.