Den nordengelske traditionsklub fik vendt 0-1 til en kærkommen engelsk succesoplevelse i Champions League.

Manchester Uniteds manager Louis van Gaal har en plan om at trække sig tilbage til sit og hustruen Truus’ helt private paradis et sted i Algarve, når karrieren går på hæld.
Det fortæller en del om det hollandske fodboldmenneskes lidenskab og arbejdsmani, at han oprindeligt havde stillet fruen et otium i udsigt for rundt regnet 10 år siden. Og at hun nu må tage Manchesters tåge og regn for gode varer, mens manden i huset regerer på Drømmenes Teater.


Hvis Louis van Gaal i sidste sæson lignede en endnu en fejlcasting ovenpå det helt igennem mislykkede forsøg med at omplante anonymiteten David Moyes til traditionsklubbens storhed og selvforståelse, har det trods alt givet mere mening med en standfast skikkelse som ham til at samle trådene.
Moderne fodboldtrænere kalder det for en nemheds skyld for proces, når de er i gang med et træk på den lange bane. Som topholdet i Premier League spiller for øjeblikket, begynder selv skeptikerne at tro på bedre tider for United, selv om det blev til et overraskende nederlag ude mod PSV i første runde af Champions League gruppespillet.


Det er ikke perfekt eller i mål. Var det tilfældet, ville man næppe tillade Wolfsburg at komme så stærkt tilbage i kampen som det skete i de sidste 20 minutter, hvor savnet af Michael Carrick blev udstanset. Var det hele i orden, ville man sørge for at flytte spillet frem, kontrollere begivenhederne og forhåbentlig dræne spændingen med et tredje mål.

Set i det lys er der et stykke igen. Men Uniteds tilhængere vil kunne glæde sig over at se en spiller som Juan Mata begynde at vise det format, han blev købt på. At Mephis Depay og den nykårede Månedens spiller Anthony Martial har løftet offensivsiden enormt og at Bastian Schweinsteiger langsomt er ved at gøre fyldest som præstationsbærer og dynamo.

I mødet med Wolfsburg var det Mata, der var bedste spiller.
Den lille spanier havde kreativitet og vision i sit spil. Og mere end nogen var det ham, der fik løftet United efter en chokstart, hvor Daniel Caligiuri bragte gæsterne foran efter nydeligt kombinationsspil.

Det var Juan Mata selv, der førte an i kampen for at få udlignet. Et yderst kvalificeret diagonalskud med retning mod fjerneste sammenføjning blev blokeret af Dante og Wayne Rooney missede en gylden mulighed lidt før den halve time - også på spansk oplæg.
At det blev Mata, der skulle omsætte Uniteds straffespark i det 34. minut, var der også logik i. Det var Matas indlæg, der ramte målscorer Caligiuris arm - og skuddet fra pletten blev eksekveret med selvsikker autoritet.


Det kræver en blanding af instinkt og kreativitet at lave det geniale på en fodboldbane. Også det stod der Mata på, da han med et hælklik over Wolfsburgs kompakte defensiv fik spillet Chris Smalling fri til skud tæt under mål. Og så var stillingen 2-1 og sejrskursen på skinner.
Med sejren er stillingen i Gruppe B dog så åben som tænkes kan. Efter to spillede kampe er alle fire hold noteret for tre point hver.
Mere paradis er der heller ikke for Louis van Gaal. Ikke endnu.