Det amerikanske FIFA-medlem Chuck Blazer har fået livsvarig karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter. Det meddeler FIFA.

Chuck Blazer, der sad i FIFAs eksklusivitetskommite fra 1996-2013, har indrømmet, at han sammen med andre unavngivne eksklusivitetsmedlemmer tog imod bestikkelse i forbindelse med tildelingen af VM i Frankrig i 1998 og VM i Sydafrika i 2010.

Blazer var desuden generelsekretær for det Nord- og Mellemamerikanske fodboldforbund (CONCAF) i perioden 1990-2011 - i denne periode skulle Blazer ligeledes have taget imod bestikkelse.

70-årige Blazer blev arresteret i 2011, men for at undgå fængselsstraf indvilligede han i at indgå et samarbejde med den amerikanske efterretningstjeneste FBI. Han har siden da leveret informationer om, hvad han har oplevet internt i organisationen. Hans oplysninger har efter al sandsynlighed været en del af årsagen til, at Sepp Blatter i starten af juni måned trak sig som præsident for FIFA.

Sepp Blatter står endnu ikke anklaget for noget, men mange anser Blatters tilbagetrækning som FIFA-præsident som et klart tegn på, at han frygter afsløringer omkring sin egen person.