Det står nu klart, at Danmark skal kæmpe mod vores naboer fra Sverige om en plads ved EM-slutrunden i Frankrig næste sommer. Men hvilke styrker har Sverige og hvor er deres svagheder? Og hvem har egentligt overtaget? Bliv klogere nedenfor:

Marketingsfolkene i DBU vil uden tvivl klappe i deres små hænder over, at Danmark søndag trak vores svenske naboer. Om den sportslige sektor gør det samme, er mere tvivlsomt, og det er der én altoverskyggende grund til. Zlatan Ibrahimovic er trods sin fremskredne alder stadig en spiller på højeste niveau. Hans 8 mål i 10 kampe er det faktuelle bevis på hans betydning for svenskerne, men både spillemæssigt og mentalt er Sverige også et helt andet hold, når anføreren er med. Foruden Zlatan er det svært at få øje på spillere, Danmark decideret bør frygte.

Stjerner: Zlatan Ibrahimovic (Paris SG), Kim Källström (Grasshopper), John Guidetti (Celta Vigo)

BTs vurdering om Danmarks chancer: 50/50

Historisk set har Danmark ovetaget mod vores svenske naboer. Danmark har vundet de seneste fire kampe mod Sverige uden at lukke mål ind. Seneste reelle svenske sejr daterer sig 15 år tilbage.

Sverige vandt godt nok over Danmark i 2007 - men de vandt en skrivebordssejr på 3-0 efter den famøse kamp, hvor dommer Herbert Fandel blev overfaldet af en dansk fan.

Seneste indbyrdes møde blev spillet i maj 2014, hvor Danmark i Parken vandt en venskabskamp med 1-0 på mål af Daniel Agger. Generelt har danskerne overtaget på det seneste, hvor man har vundet fire kampe på stribe, alle uden at lukke mål ind.

Kampene bliver spillet i perioden 12.-14 november med returkamp 15.-17. november.