Med fem fuldtræffere aflivede norske Erling Haaland enhver spænding i Citys returopgør mod Leipzig.

Hvis spillerne fra RB Leipzig får mareridt om Erling Haaland i nat, er der ikke noget at sige til det.

Det norske fænomen gik tirsdag aften målamok med fem scoringer i Manchester Citys ydmygende sejr på 7-0 hjemme over tyskerne i Champions Leagues ottendedelsfinale.

Med et hattrick fra nordmanden i første halvleg og to fuldtræffere efter pausen spillede han en nøglerolle i den samlede sejr på 8-1 over to kampe.

Samtidig tangerede han rekorden for flest mål i en Champions League-kamp for en spiller.

Manchester City jagter den første triumf i Europas største turnering, og på trods af adskillige gode sæsoner med Pep Guardiola som manager er det endnu ikke lykkedes.

Holder englænderne niveauet fra tirsdagens afklapsning, bliver det svært for konkurrenterne at følge med. Særligt når Haaland er på banen.

City var flere klasser over Leipzig, som havde placeret danske Yussuf Poulsen på bænken fra kampens start.

De højtbetalte stjerner sværmede om tyskernes felt, og man sad med fornemmelsen af, at det blot var et spørgsmål om tid, før åbningsscoringen kom.

Alligevel skulle der en tysk arm til, før værterne kom foran midtvejs i første halvleg.

Benjamin Henrichs ramte bolden med armen i feltet, og efter en videogennemgang pegede dommeren på straffepletten.

Haaland indledte sit målshow med et knaldhårdt spark langs jorden, men det skulle langtfra blive hans sidste gode aktion.

Bare to minutter senere var han vaks ved havelågen, da Kevin De Bruynes langskud ramte overliggeren. Haaland pandede riposten i nettet til 2-0.

Timo Werner fik serveret en stor mulighed efter 35 minutter, men fik slet ikke ram på bolden, og i første halvlegs tillægstid fik Haaland i stedet sit hattrick, da han blokerede et forsøg på en clearing i mål.

City-spillerne gjorde fuldstændig, hvad der passede dem, og i anden halvleg blev der sat to streger under opvisningen.

Ilkay Gündogan lånte kortvarigt rampelyset fra Haaland med sit velplacerede spark til 4-0, før Haaland igen trådte i karakter.

To mål i den mere simple ende af skalaen for angriberen sendte ham op på siden af Lionel Messi og Luiz Adriano som den mest scorende i en enkelt kamp.

Og mens Yussuf Poulsen diskret listede ind på banen til den sidste halve time, blev Haaland klappet ud af et imponeret hjemmepublikum.

Med udskiftningen faldt intensiteten gevaldigt, og først til sidst blev slutresultatet en kendsgerning, da Kevin De Bruyne scorede et flot langskudsmål.