Emiliano Marcondes er skiftet fra FC Nordsjælland til Brentford i den næstbedste engelske række. Og det har været en omvæltning - også på et punkt, han slet ikke havde ventet.

Engelsk fodbold er berygtet og berømt for den fysiske del af spillet. Britiske spillere er kendte for virkelig at gå til den. Men så er det altså heller ikke værre. Ifølge Emiliano Marcondes er Championship nærmest blød i forhold til Superligaen.

»Ja, engelsk fodbold er fysisk. Men spillerne virker samtidig lidt skræmte over risikoen for at blive skadet,« siger Emiliano Marcondes i et interview med Brentfords kampprogram, som klubben har lagt ud på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅ: FCN-stjernen åbner op: Marcondes fortæller om sit familieliv

Han henviser blandt andet til en udekamp mod Derby, hvor Brentfords spanske stjerne, Sergi Canos, blev vist ud efter 20 minutters spil i en kamp, som Brentford endte med at tabe 0-3.

»I Superligaen er det ikke en gang sikkert, at modspilleren havde et fået et frispark for det, som Sergi Canos gjorde. Jeg var helt chokeret, da dommeren hev det røde kort frem af lommen. Det er meget normalt i Superligaen, at folk går ind for fuld skrald i en 50-50 situation,« siger den 22-årige offensivspiller.

»Jeg har da også fået at vide, at jeg skal slappe lidt af med mine tacklinger til træning,« tilføjer Emiliano Marcondes, som scorede 18 mål i 20 kampe for FC Nordsjælland i efteråret.

LÆS OGSÅ: Dansk Superliga-stjerne mistede sin mor: 'Der ramte det mig for første gang'

Han understreger, at han befinder sig fint i London-klubben, som ligger midt i den næstbedste engelske række.

»Det har været fint her i klubben. Jeg troede måske, det ville være svært at komme til en ny klub, Men alle har været hjælpsomme. Træningen skal jeg dog vænne mig til. Den er anderledes, end jeg har været vant til. Jeg har en del at lære taktisk,« siger Emiliano Marcondes, som endnu har set første mål til gode i sin nye klub.

PÅ VIDEOEN ØVERST PÅ SIDEN KAN DU SE EMILIANO MARCONDES FORTÆLLE OM SIT FAMILIELIV