GENOPLEV KAMPEN I LIVE-BLOGGEN I BUNDEN AF ARTIKLEN.

Tottenham holdt liv i Champions League-drømmen efter et stærkt comeback ude mod Juventus. Christian Eriksen leverede en fornem præstation med et frisparksmål i 2-2-kampen.

Ni minutter. Mere skulle der ikke til. Så var Tottenham bagud 0-2 ude mod Juventus i 1/8-delsfinalen i Champions League.

En mareridtsstart, der dog endte som et forrygende udgangspunkt for Eriksen og holdkammeraterne, der medvirkede i en helt forrygende omgang fodboldunderholdning.

Eriksen scorede direkte på frispark og sikrede et 2-2-resultat, der betyder, at Tottenham ikke er tvunget til at vinde i returopgøret på Wembley.

Juventus havde i 16 kampe forud for opgøret mod Tottenham æret den dybt forankrede italienske kærlighed for defensiven ved kun at lukke ét sølle mål ind.

Men tirsdag aften fik man så besøg af Tottenham, der havde formået at score i samtlige af deres seneste 20 kampe. Jo, jo, statistikken var skræmmende fra begge sider. Men hvordan ville det komme til udtryk på fodboldbanen? En taktisk affære? En kedelig 0-0-kamp? Nej, det blev i stedet et stormvejr af seværdig fodbold. To straffespark, et væld af chancer, fire mål og Christian Eriksen i storform.

Efter blot ét minut hamrede Juventus-angriberen Gonzalo Higuain en veludført helflugter i kassen til 1-0. En helt fænomenal afslutning fra den argentinske angriber. Og så var vi ligesom i gang.

Endnu værre blev det for Tottenham og Eriksen otte minutter senere. Ben Davies begik et meget klodset straffespark, som Higuain tog sig af. Han blev dobbelt målscorer, selvom Tottenham-keeper Hugo Lloris var tæt på at nappe sparket.

Men så vågnede Tottenham op til dåd. Anført af Christian Eriksen. De lagde chokstarten bag sig og satte Juventus under massivt pres. Det gav flere store chancer.

Efter 26 minutter skulle Harry Kane have reduceret til 1-2 på et flot oplæg af Christian Eriksen, der var vital i Tottenhams forsøg på et comeback. Danskeren storspillede, og han fandt Kane i dybden med et elegant chip. Kane headede dog bolden lige på Gianluigi Buffon.

Kort efter havde Dele Alli en stor mulighed for Tottenham, men det endte i stedet med en Juventus-kontra, hvor Higuain var millimeter fra et hattrick, men han skød tæt forbi mål. Der var kog i kedlen i Torino. Den ene chance blev afløst af den næste i et højt, højt tempo.

Ti minutter før pausen fik Harry Kane revanche for sin afbrænder tidligere. En stikning i dybden, et træk forbi Buffon, ind i målet. 1-2. Og så levede Tottenhams Champions League-drømme igen.

Men målene lurede hele tiden lige om hjørnet. Tottenham var til at ryste i forsvaret, og derfor fik Gonzalo Higuain chancen for et hattrick lige inden pausen, da Serge Aurier begik endnu et klodset Tottenham-straffespark. Argentineren hamrede i stedet bolden på overliggeren og afsluttede en spektakulær omgang fodbold i første halvleg.

I stedet kunne Christian Eriksen så sørge for det fuldendte Tottenham-comeback, da han snød rutinerede Buffon med et flot frispark til 2-2 i kampens slutning.

Resultatet giver Tottenham et ganske godt udgangspunkt forud for returopgøret om tre uger hjemme på Wembley. Det lignede ellers et mareridt efter de første ni minutter. Men det ændrede Christian Eriksen på i en tidlig fødselsdagsgave. Onsdag fylder han 26 år. Sådan kan man også fejre sig selv med manér.