Målmand Michael Tørnes blev den store helt, da han nuppede straffespar, da Brøndby vandt 2-1 over Silkeborg.

- Jeg ved da godt, at hvis vi taber til Silkeborg... hvor står vi så henne? Man er nødt til at gøre noget. Uanset hvad er det træneren, du skifter.

Sådan fik Brøndby IF-træner Auri Skarbalius over for denne journalist fredag morgen vævret sig frem til, at han nærmer sig en fyreseddel, hvis hans hold ikke begynder at hente point.

Men mod Silkeborg IF lykkedes det.

Faktisk var det unge Brøndby-hold overbevisende i deres spil fra kampens start, og efter bare seks gode minutters spil, løb midtbaneslideren Franck Semou på 19 år uvant i dybden på højrekanten. Et fladt og hårdt indlæg havde kurs mod frontløber Simon Makienok Christoffersen, og derfor smed Simon Jakobsen smed sig ned i den, men i stedet for at afværge chancen til et mere harmløst hjørne, styrede han bolden mod mål, hvorfra Lasse Heinze var gået ud. Selvmål.

Bare tre minutter efter lykkedes det Makienok Christoffersen at få en afslutning, da han på et hjørnespark nemt oversteg selv samme antihelt, Simon Jakobsen, og scorede til 2-0.

Derfefter aftog Brøndbys spil, og pludselig var det Silkeborg, der scorede nemt på hjørne. Tyske Marvin Pourié løb et fladt hjørnespark i møde og sagte fik han styret bolden ind ved forreste stolpe.

Et comeback kunne have været totalt, hvis Christian Holst havde scoret på straffespark kort før pause, hvor samme Pourié trampede på bolden og fik en flyvende amerikaner i form af Brøndby-anfører Clarence Goodson ind under sig. Men Holst skød i rette højde i højre side, og Michael Tørnes reddede.

Det var første gang Auri Skarbalius’ hold hentede point, siden den 3. maj, hvor netop Silkeborg var på besøg på Brøndby Stadion. Siden da har Brøndby spillet seks kampe, men hverken kunnet røre AaB x2, AGF, mestrene FC Nordsjælland, de senere nedrykkere Lyngby eller OB. Ude og hjemme har de været dårlige.

I den nye sæson har det dog lysnet. Holdet, der nærmest er et U23 af slagsen, har været gode til at føre bolden rundt og med overtag i boldbesiddelse mod både OB, AaB og nu Silkeborg IF.

Med sejren er Brøndby kommet på den pointtavle, der tæller så meget, når nu man både skal undgå nedrykning og forsøge at komme tilbage dertil, hvor klubbens fans, der i forrige årtier har været vante til stor hæder, gerne ser klubben. Med sejren smed Brøndby det kælenavn, denne journalist havde givet dem: Brundprop IF.

Måske Auri Skarbalius ikke behøver fyre sig selv alligevel?