Det var under fine ord om kvindefodboldens udvikling, græsrødderne og udviklingen i samfundet som helhed, at DBUs Kvindekommission i august 2016 blev oprettet. 14 måneder senere er det så som så med udviklingen, og nu varsler formand Helle Thorning-Schmidt og næstformand Christian Stadil i stedet en afvikling.

I en fælles udtalelse fra formanden og næstformanden varsler Kvindekommissionen nu, at den overvejer at nedlægge sig selv og vil gå i dialog med DBU og spillerne om, hvorvidt det giver mening at fortsætte.

»Den seneste udvikling for kvindelandsholdet er dybt ulykkelig. Som vi vurderer det, er vi tæt på afgrunden i stedet for at være på tærsklen til en fodboldsucces. Hvis ikke Danmark kan spille VM-kvalifikationskampe, smuldrer fundamentet for dansk kvindefodbold, og vi har derfor svært ved at se, at det giver mening at fortsætte Kvindekommissionens arbejde.  Det vil vi gå i dialog med DBU og spillerne om,« skriver de i en fælles meddelelse til BT.

LÆS OGSÅ: Krisen er total! DBU aflyser kvindernes kamp mod Sverige

Kommissionen blev nedsat i august 2016 for blandt andet at bidrage med »initiativer, der skal sikre udviklingen af pige- og kvindefodbolden i Danmark,« og med personer som tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, Hummel-ejer Christian Stadil og pro-rektor Lykke Friis fik den fra begyndelsen stor opmærksomhed.

»Kvindefodbolden i Danmark skal løftes – både når det handler om kommercielle partnere, græsrødderne og i samfundet som helhed. Derfor nedsatte DBU i starten af efteråret en kommission, der skal arbejde målrettet for at bidrage med initiativer til udviklingen af pige- og kvindefodbolden,« lød det i pressemeddelelsen.

Spørgsmålet er nu, om den fortsætter, eller om den nedlægger sig selv efter godt et år.