Danmark stiller ikke op til VM-kvalifikationskampen mod Sverige. Det erfarer BT.

Og det har både DBU og det svenske fodboldforbund (SvFF) nu bekræftet i henholdsvis en pressemeddelelse og til SVT. Dermed får konflikten mellem boldspilsunionen og kvindelandsholdet nu den ultimative konsekvens.

DBU skriver i sin pressemeddelelse, at aflysningen er en konsekvens af, at kvindelandsholdet ikke er mødt til træning mandag og tirsdag. DBU meddelte allerede i går Spillerforeningen om, at der onsdag kl. 10 ville blive sendt besked til det svenske fodbold forbund om, at spillerne på kvindelandsholdet ikke ønsker at stille op til fredagens kamp - og det er nu, hvad DBU har gjort.

Det var også en række stille spillere, der mødte til træning med Spillerforeningen onsdag. Samlet ankom holdet med bus, inden de gik direkte forbi pressen og i omklædningsrummet. En af de første kvinder på banen var Nadia Nadim, der sammenbidt trillede rundt med en gul bold - tydeligt utilfreds med situationen.

Udover en tabt kamp kan aflysningen medføre, at Danmark bliver smidt ud af kvalifikationsturneringen til VM i 2019 i Frankrig - ligesom det muligvis kan få konsekvenser ved OL i 2020 og den efterfølgende kvalifikationsturnering til EM i 2021.

DBU afventer stadig sin disciplinære kendelse fra FIFA - der både kan blive økonomisk, pointstraf eller udelukkelse fra hele VM-kvalifikationen. BT har uden held forsøgt at få en kommentar fra FIFA.

Trods forhandlinger i over et år er det altså fortsat ikke lykkedes parterne at nå til enighed om en ny landsholdsaftale, og da spillerne nægter at stille op, før man har fundet en løsning, har DBU set sig nødsaget til at melde afbud til fredagens opgør.

»Vi har fået besked fra det danske forbund om at kampen ikke bliver spillet. De er ikke blevet enige,« siger Håkan Sjöstrand, der er generalsekretær i det svenske fodboldforbund til SVT.

Ifølge flere fra kvindernes spillerråd forsøgte deres fagforening, Spillerforeningen, sent i aftes at få DBU til at genoptage forhandlingerne, men det har altså tilsyneladende ikke kastet noget af sig.

Kvinderne træner selv klokken 12.00 i Dragør, har Mark Strudal, der står for træningen, tidligere onsdag fortalt til BT.

Opdateres...