Sepp Blatter er snart fortid som FIFA-præsident. Han er selv trådt tilbage, efter de fleste folk omkring ham er blevet ramt af beskyldninger om korruption - og schweizieren er også selv under mistanke. Men hvordan er de potentielle afløsere?

Her er de otte kandidater, der stiler efter at blive den nye Sepp Blatter ved FIFAs præsidentvalg d. 26. februar.

Foto: FABRICE COFFRINI
Vis mere

Michel Platini
Den tidligere storspiller var udset som Blatters naturlige afløser og det hele lignede en formssag indtil det kom frem, at den 60-årige franskmand havde modtaget 13 mio. kr. og en sjat i honorar under bordet for arbejde med ni års forsinkelse. Dermed er Platini selv blevet en del af problemet og Platini er aktuelt suspenderet. Første appel blev afvist mandag eftermiddag.

Foto: FABRICE COFFRINI
Vis mere

Gianni Infantino
Har fordelen af at at være relativt ung og dermed ikke i samme grad fedtet ind i årtiers magtkamp og kammerateri. Infantino har været Platinis højre hånd gennem de seneste seks og og selv om der foreløbig ikke er kommet snavs frem af gemmerne på den 45-årige schweizer, må UEFAs delegerede sidde og banke under bordet.

Foto: JACK GUEZ
Vis mere

Tokyo Sexwale
Den 62-årige sydafrikaner har siddet i fængsel sammen med den afdøde sydafrikanske præsident Nelson Mandela og er i det hele taget kendt som et politisk væsen. Om det også er nok til at bringe ham til tops, er et åbent spørgsmål.

Foto: PATRICK B. KRAEMER
Vis mere

Ali Bin Hussein
Den jordanske sheik trak sig ved præsidentvalget efter første afstemningsrunde, da det stod klart at Sepp Blatter havde fået fat i de fleste stemmer. Om det er nok til at få Hussein til at resignere endnu en gang er et åbent spørgsmål, men med sine 39 år har han alderen med sig til at tegne en form for fremtid for FIFA.

Foto: STR
Vis mere

Salman Bin Hamad Bin
Præsidenten for det asiatiske fodboldforbund har oceaner af penge og kan trække stemmer fra Asien, Afrika og de mere konservative og systembevarende dele af Europa. Sheik Salman har brillieret ved at melde sine egne landsholdsspillere til politiet, fordi de deltog i demonstrationer under det arabiske forår. Med andre ord en mand, der ikke synes at have den store tiltro til demokratiet.

Foto: JULIEN WARNAND
Vis mere

Jerome Champagne
En interessant kandidat. Den 57-årige franskmand har arbejdet i internationalt diplomati, inden han begyndte at slå sine folder i FIFA-regi. Har arbejdet i 11 år for fodboldens verdensforbund sideløbende med konsulentopgaver for en række nationale forbund. Kender systemet indefra. Var klar til at udfordre Blatter ved sidste valg, men trak sig pga manglende opbakning. Den kommer måske nu.

Foto: STR
Vis mere

David Nakhid
Lidt af en outsider. Tidligere fodboldspiller med en fortid i både belgisk, svensk og arabisk fodbold for bare at tage en del af det. Driver en fodboldskole og den 51-årige mand fra Trinidad kan ikke beskyldes for at være indrulleret i magtens korridorer.

Foto: AHMED JALLANZO
Vis mere

Musa Bility
Dumpede ned i præsidentkapløbet mandag. Den 48-årige liberier er et relativt ubeskrevet blad, men om ikke andet har han undgået at blive fedtet for meget ind i de skandaler, der har martret FIFA igennem snart et år. Hævder selv at have holdt sin sti ren, selv om Liberia ikke umiddelbart er et land, hvis demokratiske konstitution og historie vækker den største tillid.