Uden at have været i kamp er Danmark kravlet to pladser op på FIFAs verdensrangliste og ligger nu nummer 28. Dermed er Danmark det bedst rangerede landshold i Norden. Sverige indtager en plads som nummer 44, mens Norge er rykket to pladser ned som nummer 69 i verden.

Dårligere end Tunesien og Algeriet, men bedre end Sverige og Norge. Det danske fodboldlandshold avancerede to pladser i den seneste måned, og er dermed rykket frem som nummer 28 på det internationale fodboldforbunds rangliste. Selvom det er langt fra fordums storhedstider, så er det fortsat betydeligt bedre end vores nabolande mod nord. Sverige ligger uændret på en 44. plads, mens Norge er rykket to pladser tilbage og nu rangeret som nummer 69 på listen.

Ser man mod ranglistens Top-3, er der ingen ændringer sket og toppes stadig af Tyskland, der efterfølges af  Argentina og Columbia. Den stolte fodboldnation England er dumpet to pladser tilbage og ligger nu nummer 15.

Mens mange europæiske landshold ikke har fået sved på panden i januar måned, så er der blevet spillet store turneringer andre steder i verden. Det har resulteret i store forskydninger, hvor de nyslåede Africa Cup of Nations-mestre fra Elfenbenskysten er kravlet otte pladser frem som nummer 20 på listen.

I forbindelse med Asian Cup kritiserede Australiens landstræner ranglisten og det australske landsholds placering som nummer 100. Efter finalesejren over Sydkorea har Australien taget et enormt spring på 37 pladser frem til nummer 63.

Siden FIFA startede ranglistemålingen i 1993 er Danmarks gennemsnitsplacering nummer 18. Den højeste placering landsholdet har haft var i maj 1997, hvor det danske landshold var rangeret verdens tredjebedste, mens marts 2009 var et historisk lavpunkt med en plads som nummer 38.

Årsagen til Danmarks forbedring på listen skal blandt andet findes i udregningsmetoden. Ranglisten dannes på baggrund af landsholdenes præstationer målt gennem de seneste fire år, og her er et nederlag i en venskabskamp mod England i februar 2011 ikke længere indregnet.