Det var lidt af en bombe, der detonerede, da Lyngby lørdag morgen meddelte, at David Nielsen stoppede som cheftræner, men kort tid efter meldte AGF sig på banen med en endnu større nyhed. Klubben offentliggjorde fyringen af Glen Riddersholm, som afløses af netop David Nielsen.

Fyringen af Riddersholm samt dennes assistent Lars Friis kommer dagen efter den store 5-1-sejr på udebane over FC Helsingør, så det var lidt af et chok, der ramte AGFs trup, da den vågnede. BT har talt med de store profiler Morten Duncan Rasmussen og Martin Spelmann, og de fortæller om rigtig god stemning i holdbussen på vej hjem fra Sjælland fredag aften, og at fyringen i hvert fald ikke er kommet på baggrund af et mandat fra spillertruppen.

»Jeg er rystet og i chok. Og så er jeg på ingen måde enig i, at det er den rigtige beslutning, ledelsen har taget. Men det er jo ikke mig, som bestemmer eller tager beslutningerne. Jeg kan bare sige, at når jeg har set på vores dagligdag, så har jeg ikke et sekund været i tvivl om, at det, der foregik under Glen Riddersholm, var så godt, som det kunne blive, hvad angår taktiske oplæg og træning. Når man taler om udvikling, føler jeg, at pilen på det sidste har peget opad, så jeg kan ikke forstå beslutningen,« forklarer Morten Duncan med henvisning til, at klubben i de sidste tre Superliga-kampe har vundet to kampe og tabt én. Indimellem var der også et nederlag til FC Fredericia i DBU Pokalen.

»Det er jo ikke en skandale at tabe til Midtjylland, så jeg forstår ikke timingen,« pointerer Morten Duncan Rasmussen og bliver bakket op om sin holdning af Martin Spelmann.

»Jeg lægger ikke skjul på, at jeg havde et rigtig, rigtig godt forhold til Glen Riddersholm. Vi havde en fantastisk tur hjem i bussen i aftes, og alt var godt efter vores store sejr, og det er altid rart, når man har lang tid til den næste kamp på grund af landsholdspausen. Men så får man denne her, og den er svær at sluge. Jeg ved ikke, om der nogensinde er en god timing på sådan en fyring, men jeg er utroligt ked af, at han ikke er her mere. I min verden er det en forkert beslutning at fyre ham. De dårlige resultater er ene og alene et ansvar, der ligger hos os. Om så de ansatte 10 trænere, er det ikke dem, der har spillet kampene. Vi har ikke præsteret, og derfor gør det ondt,« siger Martin Spelmann.

Han forklarer, at Glen Riddersholm havde en stor andel i, at han 1. juli 2016 kom til klubben.

»Jeg føler, at jeg har fået en mavespuster. Det har ikke noget med David Nielsen eller projektet som sådan at gøre, eller at jeg stopper med at tro på det. Men jeg kom til klubben efter mange mange grundige overvejelser, og valget faldt på AGF. En af grundene til det var mine mange samtaler med Glen Riddersholm. Nu havde vi lige fået opbygget et godt forhold gennem halvandet år, og så går vi fra den ene dag til anden til, at det hele er ændret. Jeg ved godt, at sådan er fodboldverdenen, men jeg er ikke enig i beslutningen, når det er vores spilleres skyld, at vi ikke har fået resultaterne. Det er sgu en lidt tung dag i dag,« forklarer Martin Spelmann, der ligesom Morten Duncan Rasmussen fortæller om stor opbakning til Glen Riddersholm i hele AGF-truppen.

»Det er min klare opfattelse, at der har været 100 procent opbakning til Glen i spillertruppen. Vi anede intet om det her, indtil nyheden kom,« siger Morten Duncan Rasmussen og bliver suppleret af Martin Spelmann:

»Normalt, når trænere bliver fyret, er der splittede meninger omkring det, fordi nogle øjner chancer, men lige i det her tilfælde har jeg ikke kunnet spotte en eneste, som ikke havde Glens opbakning. Det er et stort skulderklap til Glen. Vi er jo en ekstrem stærk trup med gode relationer til hinanden og en masse loyalitet. Men vi skal videre, og vi kommer til at vise samme loyalitet over for David.«

Ifølge BTs oplysninger har fyringen af Glen Riddersholm og ansættelsen af David Nielsen været planlagt siden i sommer. David Nielsen forlængede imidlertid sin kontrakt med Lyngby, men fik en frikøbsklausul med, og det er den, AGF har udløst.