Det var noget af en omvæltning for den ambitiøse og perfektionistiske Victoria, da hendes trygge hjem i Nordsjælland blev skiftet ud med slanger og overlevelsesudstyr i junglen. Nu er hun flyttet hjemmefra.

I sidste uge blændede TV2 op for den nye programserie 'Ingen kære mor - alene i junglen', hvor syv forkælede teenagepiger bliver kastet ud i en 14 dages overlevelsestur i Borneos jungle sammen med jægersoldaten Lothar Friis.

I første afsnit prøvede Victoria at vaske tøj for første gang i sit liv. Og i aftes kunne seerne så følge den unge kvindes første dag udenfor civilisationen.

LÆS ANMELDELSEN: Tre stjerner til ballerina-sko i regnskoven

- En af de største udfordringer for mig var, at vi ikke vidste, hvad der skete fem minutter frem. Jeg sætter pris på at have styr på tingene og at kunne forberede mig. Derfor var turen mentalt hård for mig, husker 20-årige Victoria, der til gengæld følte, at hun havde en fordel, når det gjaldt de fysiske strabadser, fordi hun spiller tennis.

Den første store udfordring i junglen var dog knap så fysisk krævende, men satte alligevel pigerne i et stort dilemma.

Lothar Friis åbnede pigernes kufferter og beordrede dem til kun at beholde to ting. Den modebevidste Victorias bagage afslørede en sirlig orden og ikke mindre end syv par sko og stiletter. Hun valgte at beholde mascara og makeupfjerner og brugte begge dele hver dag i junglen.

Ville du også have taget mascara på i junglen, hvis der ikke havde været kamera på?

- Hm, ja, det ville jeg nok.

For mig er mascara en vane som at børste tænder. Det føles bedre, når man har gjort det. Men set i bakspejlet skulle jeg have valgt at beholde en god stærk deodorant frem for mascara, siger Victoria, som i dag kan grine af sine egne dumheder, når hun ser programmet.

Men selv om Victoria ikke på forhånd vidste, hvor turen gik hen, så var hun klar over, at det ikke drejede sig om en reality-serie a la 'Paradise Hotel'. Det ville hun aldrig have sagt ja til, og hun afviser også, at hun er nogen ny Amalie Szigethy.

Tog udfordringen op

Umiddelbart efter turen til Borneo flyttede Victoria til Spanien for at arbejde. Og her kom oplevelserne i junglen hende til gode.

- Jeg skulle finde en lejlighed og kunne ikke et ord spansk. Der følte jeg mig håbløs præcis som i junglen og ville ringe hjem og få hjælp. Men jeg valgte selv at tage udfordringen op og ikke søge genvejen, fortæller Victoria, der har stor respekt for ekspeditionslederen Lothar Friis.

- Lothar har lært mig en masse og inspireret mig til at værdsætte ting på en anden måde. Vi fik bl.a. nogle værktøjer til at styre frygten. Dem bruger jeg stadig, når jeg bliver stresset i hverdagen.

Med hensyn til at være forkælet, så er Victoria ikke i tvivl om, at hun er det. Men det er ikke nødvendigvis skidt.

- Jeg er som sådan ikke anderledes i dag. Men turen var en øjenåbner, som fik sat en tyk streg under, at jeg er forkælet.

Men det har givet mig plads til at være ambitiøs, læse og dyrke elitesport og samtidig have et socialt netværk.

Det ser jeg ikke som noget negativt, men som en mulighed.

Alligevel kan Victoria godt frygte, at folk bliver fordomsfulde overfor hende, når de ser programmet. Hun håber dog, at andre unge og især deres forældre kan bruge hendes oplevelser til noget.

- Forkælelse er godt i et begrænset omfang. Ellers bliver man dårligere rustet til at flytte hjemmefra. Mine oplevelser i junglen har betydet, at jeg har været i Spanien med succes og i dag vasker al mit tøj selv.