Lyt til artiklen

Programchef for TV2 Keld Reinicke er glad for at kunne promovere Vendsyssel.

Hvorfor sagde I ja?

Fordi, vi syntes, det var dejligt, at lave en julekalender, der ikke foregik i København eller omegn. Det har de sidste ti julekalendere på TV2 gjort, og der bor jo rigtig mange mennesker udenfor København. Og så gav Den Vestdanske Filmpulje tilskud, som gjorde, at der var flere penge til effekter så som spøgelserne.

Hvorfor lige Børglum og Stygge Krumpen?

Det kunne helt sikkert godt være et andet sted, men jeg syntes, de havde nogle rigtig gode idéer til lige præcis dét kloster. Og det har haft rigtig meget med Danmarkshistorien at gøre, og det er noget underliggende i julekalendere generelt, at de handler om Danmark.

Er I gået på kompromis?

Nej, i Nordjylland ønskede de, at vi indholdsmæssigt skulle kunne mærke, vi er i Nordjylland, og det har vi også. Og derfor er der eksempelvis nogle, der taler jysk.

Hvad har I gjort jer af overvejelser om skjult reklame?

Jeg ser det ikke som skjult markedsføring. En del af Den Vestdanske Filmpulje er jo at fremhæve, at der findes andre steder end København. Og det vil vi rigtig gerne. Det er et godt twist i historien, og vi er stolte af at have fokus på et andet sted end København.

LÆS OGSÅ: