Det er finansielle trængsler, der gør, at den populære, gule familie lige nu står og stirrer ned i afgrunden. Om de får skubbet, er endnu ikke afgjort.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Alle kan høre Homers karakteristiske 'Doh' for sit indre øre eller Marges hæse stemme. Men snart kan vi have hørt de sidste ord fra familien og dens venner i Springfield.

Den populære sitcoms overlevelse er i fare på grund af nedskæringer i lønchecken til de seks af de skuespillere, der ligger stemme til figurerne i TV-serien, der har kørt siden december 1989.

Lige nu tjener Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria og Harry Shearer otte millioner dollars hver for 22 ugers arbejde. Og det spænder ben for tegnefilmens budget.

Derfor har 20th Century Fox Television, der står bag serien, nu indledt forhandlinger om lønnen. De vil have skuespillerne til at gå 45 procent ned. Og det vil de ikke være med til.

De seks stemmer har derimod foreslået at gå 30 procent ned mod at få en procentdel af pengene fra salget serien til forskellige tv-kanaler og af merchandise.

Men det er ikke nok for Fox. En repræsentant for kanalen siger:

- Vi tror på, at denne fantastiske serie kan og burde fortsætte, men vi kan ikke producere kommende sæsoner under den nuværende finansielle model. Men vi håber, vi kan finde frem til en aftale med skuespillerne, som gør, at The Simpsons kan fortsætte med at underholde publikum med originale episoder mange år fremover. 

Forhandlingerne om folket i Springfields skæbne fortsætter.