Foto: Jens Nørgaard Larsen / Liselotte Sabroe
For skuespilleren Nikolaj Kopernikus har det været spændende at følge med i tredje sæson af Forbrydelsen. Det er den første sæson, siden han selv spillede morderen i sæson et, at han har haft mulighed for at følge serien. Og han er imponeret over det, han har set.

- Og så synes jeg også, at det er rigtig flot, at det er lykkedes forfatterne bag serien at trække folk rundt, som de har gjort denne gang. Der er jo blevet gættet på, hvem morderen var lige til det sidste. I første sæson, hvor jeg var morderen, stod det relativt klart meget tidligere i serien, at det var mig, der var den, siger han, og afslører, at han har fulgt Forbrydelsen III med stor spænding.

Men han ved også, at det er noget af et pres at være med i serien, og han føler sig overbevist om, at Stig Hoffmeyer, der var mordenen i denne omgang af Forbrydelsen, er en lettet mand.

- Husk på, at han nu har en viden, han ikke længere skal holde hemmelig. Det kan sagtens være ret voldsomt, at skulle gemme på sådan en hemmelighed, når alle omkring en forsøger, at udspørge en om, hvem der er morderen.

Men nu er det ude. Alle ved hvem morderen er. Det betyder dog ikke at Hoffmeyer er arbejdsløs. Kopernikus forudser, at der venter ham en rigtig travl uge.

- Jeg husker, at jeg havde en massiv uge, efter sidste afsnit, hvor jeg føler, at jeg nonstop skulle deltage i interviews. Det var meget massivt, siger han.

Selvom den tidligere skurk er fuld af roser over serien, er der dog specielt én ting, han godt kunne have ønsket havde været anderledes.

- Skal jeg komme med en enkelt anklage, så er det, at det ville have været lidt mere elegant, at det havde været Robert Zeuthen, der havde været morderen, synes jeg.

- De har formået at holde mig fanget hele vejen igennem, og jeg har virkelig følt mig underholdt. Jeg vil give serien 5/6 stjerner, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.