Instruktør Susanne Bier er tæt på en Oscar-statuette som aldrig før med filmen 'Hævnen', og det gør hende fuldstændigt ør af lykke i dagene op til afgørelsen.

Hollywood er vild med den danske filminstruktør Susanne Bier. Da der torsdag aften blev holdt reception for "Hævnen" i den amerikanske filmby, dukkede selveste Pierce Brosnan, bedre kendt som agent 007 James Bond, op for at give sin støtte til Susanne Bier.

- Det her er fuldstændigt vildt. Og jeg ville ønske, at jeg var helt cool med det. Men det er jeg altså ikke,' understreger den danske instruktør med et smil, da B.T. møder hende i Los Angeles.

For en måned siden vandt hun en Golden Globe for filmen og siden da har kalenderen været tætpakket med interviews og sammenkomster i filmbyen.

- Bare sådan noget som at ringe hjem til mine forældre kræver, at jeg tjekker i programmet, hvornår jeg kan nå det. Der er en helt anden bevågenhed på grund af min Golden Globe, og det gør spændingen omkring Oscar meget større, siger Susanne Bier.

Samtidig oplever hun det celebre filmmiljø i USA, og det har været en ny og kæmpestor oplevelse for instruktøren pludselig at skulle begå sig blandt de hotteste navne i verden.

- Det er ret fantastisk og på en eller anden måde en kæmpestor oplevelse. Men jeg kan slet ikke finde ud, hvad jeg skal stille op med mig selv til de der ting. Jeg står en lille smule og kigger på og prøver at se ud, som om jeg har det skidesjovt, griner Susanne Bier.

Instruktøren skal konkurrere mod den mexicanske 'Biutiful', den græske 'Dogtooth', canadiske 'Incidies' og den algierske 'Hors la Loi' i kategorien 'Bedste udenlandske film'.