Efter premieren på den længe ventede første del af sidste kapitel i Twilight-sagaen bliver der fældet hård dom. Filmen lever ikke just op til forventningerne. Det mener anmelderne i hvert fald.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Bella og Edward får en lille, og vi får en skuffelse.

Sådan lyder dommen fra B.T.s  hvis begejstring er til at overskue. Og han er ikke den eneste.

Både Politikens, Berlingskes og Ekstra Bladets anmeldere smider kun to ud af seks stjerner efter den uskyldige pige og hendes overnaturlige bekendtskaber.


SE BILLEDERNE: KENDTE TIL PREMIERE PÅ TWILLIGT-FILMEN


- Edward og Bella bliver gift og dyrker sex. Bella bliver gravid.Og varulven Jacob er stadig jaloux. Så kort kan handlingen i 'Breaking Dawn Part 1' opsummeres. Men alligevel varer filmen næsten to timer, skriver Henning Høeg, der giver tre ud af seks stjerner i B.T.

HVAD SYNES DU OM FILMEN. DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.

Og det er lige præcis den langstrakte handling, der får høvl, når dommen over 'Twilight Breaking Dawn Part 1' skal fældes blandt de danske anmeldere.

Kolde fødder
- Dette fjerde 'Twilight'-epos rummer en håndfuld heftige vendepunkter, men derimellem sker der sådan cirka intet. Nul og niks. Tænk, at en vampyrfilm kan være så blodfattig, skriver Ekstra Bladets anmelder Peter Albrechtsen, men fremhæver dog, at grafikken er blevet bedre og det samme er musikken, der er skrevet af Carter Burwell, som Coen-brødrene også sværger til.


LÆS OGSÅ:

- Men en enerverende bryllupsvideo bliver ikke bedre af, at man spiller Mozart til, skriver han.

Og det er blandt andet også brylluppet, DR's anmelder Per Juul Carlsen, der giver tre ud af seks stjerner, slår ned på.

- Den meget lange bryllupssekvens, hvor Edvard endnu engang render rundt og er usikker på om han ødelægger sin elskede Bella, som ikke har meget andet at bidrage med end at sige 'at det hele nok skal gå', er totalt blottet for spænding, skriver han.

Der er dog også nogle anmeldere, der har siddet i biografmørket og ladet begejstringen få fat. Blandt andet Jyllandspostens Nanna Frank Rasmussen, der giver filmen hele fire ud af seks stjerne. De to sidste er tilbageholdt af en årsag:

- Robert Pattinson som den hvidsminkede vampyr Edward kan nok se martret blodfattig ud, men er ellers lige så død i sværen som en fladmast flue på en vindskærm. Flere af hans vampyrfæller ligner i øvrigt et par amatørskuespillere, der lige har stukket hovedet ind i et udklædningsrum og grebet den nærmeste paryk, skriver hun.

Begejstrede fans
Men selvom de fleste af de danske anmeldere (der i overvejende grad er mænd) ikke er begejstrede, så har filmen scoret høje karakterer i pigehjerter landet over. På Kino.dk kan publikum anmelde de film, de har været inde og se, og her er der ikke megen tvivl.

- Fantastik!, Helt fantastisk!, Wow!, :D, ORK!!, Over Mega Fed Film !!!!! og Jaaaaa! er blot nogle af overskrifterne på publikums anmeldelser, der alle er piger, som i høj grad mener, at film nummer fire ligger på en førsteplads. De fremhæver blandt andet filmens æstetiske udtryk og grafikken - for ikke at glemme romantikken og den mandlige hovedrolleindehaver, Robert Pattinson.Hvad synes du om filmen?