Anmelderne har ikke siddet og klappet i deres små hænder i biografmørket, mens rulleteksterne til Finn og Jacobs nye film "Den sidste rejse' løb over lærredet.

- Filmen er efter hovedbagmændenes eget udsagn ikke lavet for at give Nørbygaards skrantende økonomi et løft. Hvorfor så, kan man med god grund spørge, skriver JP i anmeldelsen af filmen, der kredser om de to komikeres blodige genforening - i meget korte træk - og som får to stjerner af avisen.

Og det er blandt andet den overdrevne brug af stunts, action og teaterblod, der får anmelderne op af deres sæder. Ikke af begejstring.

- Ideen om at udforske alvoren bag de to tosseglade ’jadak’-jyder er god, og de scener, hvor Finn veksler mellem godmodighed og sørgelig alvor, er troværdige, men i ’Den sidste rejse’ er Finn og Jacob pakket ind i så megen unødvendig action, lir og fjolleri, at den egentlige komik dør, skriver Politiken, som kun giver ét sølle, svagtbankende hjerte for de to squash-mænds tredje spillefilm.Berlingske kaster tre stjerner efter filmen og slår blandt andet ned på, at 'blandingen af godmodighed og vold fungerer ikke så dårligt et stykke af vejen, men den bliver brugt for meget, for uelegant og for vammelt i længden.'

Ekstrabladet kalder filmen for 'tåkrummende dårlig', mens B.T.s egen anmelder, der gav tre stjerner dog alligevel lod sig overraske og anede en smule håb for 'Den sidste rejse':

- Haugaard og Nørbygaard siger selv, at de har ’satset hele butikken’ med denne film, og lur mig om ikke det viser sig at være et godt sats, for ’Den sidste rejse’ skal nok finde sit store publikum. Ørkenes sønner fylder jo stadig landets store sale og Linie 3 storsælger billetter til kommende comeback-show.

Om B.T.s anmelder har set rigtigt i spåkuglen, vil tiden vise. Men erfaringen viser, at selvom anmeldernes begejstring ligger på et meget lille sted, kan publikum sagtens være dybt uenig, som vi så det med eksempelvis Regner Grastens Anja og Viktor-film.