Det er slemt lige nu, men det bliver værre.

I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse lavet af Ledernes Fagforening.

De har adspurgt deres medlemmer, der fortrinsvis er – ja – ledere, chefer, direktører, om hvorvidt de tror, de kommer til at fyre medarbejdere i den kommende tid.

Og ud af de 1.430 privatansatte ledere har en tredjedel, 33,7 procent, af de adspurgte svaret, at de forventer at skulle fyre medarbejdere på grund af inflation og manglede omsætning.

For otte procent af dem er det oven i, at de allerede har fyret medarbejdere.

»Det er på mange måder den perfekte storm,« siger fagforeningens cheføkonom, Niklas Praefke.

»Virksomhedernes omkostninger er skudt i vejret som følge af den høje inflation, og samtidig er kunderne begyndt at svigte. Det lægger pres på både top- og bundlinje.«

Derfor forbereder mange virksomheder sig på fyringer.

Tidligere har B.T. beskrevet fyringsrunder i virksomheder som Danish Crown, mens Kommunernes Landsforening også har varslet, at der nok kommer fyringer i landets kommuner.

Det er især energipriserne, der presser virksomhedernes pengepung.

Således svarer 17,4 procent af de adspurgte i undersøgelsen, at det alene er de høje energipriser, der betyder fyringer.

»Det er særligt energipriserne, som volder virksomhederne problemer. Det er en enorm svær situation,« siger Niklas Praefke.

»På den korte bane er langt de fleste virksomheder låst i forhold til energiforsyningen. Her er den eneste hjælp at spare på energien.«

B.T. dækker naturligvis inflationskrisen hver dag. Følg med i livebloggen her.