Aarhus-virksomheden og modegiganten Bestseller har tilsyneladende fået vokseværk og udvider nu lagerfaciliteterne med 60.000 ekstra kvadratmeter.

Det gør de med et nyt lejemål hos ejendomsselskabet Taulov Dry Port i Fredericia, som sikrer Bestseller over 85.000 kvadratmeters lager i alt – de får dermed ét af Danmarks største enkeltstående logistiklejemål.

Det skriver Taulov Dry Port i en pressemeddelelse.

Udvidelsen byder altså på 60.000 kvadratmeter nyopførte lagerenheder, som Bestseller kan se frem til at indvie fra foråret 2023.

Det nye lager ligger helt centralt i forhold til motorvejsnettet og havnen i Fredericia – og det er afgørende for Bestseller, der dermed opnår unikke logistiske fordele, siger de.

»En velfungerende supply chain og tilstrækkelig lagerkapacitet er en forudsætning for, at vi kan lykkes med det, vi gerne vil.«

»I Taulov Dry Port får vi en fremtidssikret lagerløsning, som har den nødvendige fleksibilitet, ligesom vi har mulighed for at understøtte en række af de skridt, vi gerne vil tage mod mere klimavenlige logistikløsninger end hidtil,« siger Allan Kjærgaard, der er logistikdirektør hos Bestseller.

Han forklarer desuden, at lageret opføres med et 45.000 kvadratmeter stort solcelleanlæg, der skal forsyne lejemålet med grøn strøm.

Ifølge Finans er butikskæden Normal, som Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen er medejer af, også ved at bygge et lager- og logistikcenter på 65.000 kvadratmeter langs motorvej E45 ved Hedensted.

Onlinevirksomheden Coolshop etablerer også nyt lager på 22.000 kvadratmeter, mens Salling Groups kæmpelager nær Aarhus rammer 53.000 kvadratmeter.

Bestsellers kommende 85.000 kvadratmeter lægger sig altså i front.

»At vi allerede nu har indgået en flerårig lejeaftale på ét af Danmarks største logistiklejemål i vores nye etape, bekræfter os i, at vores lagerkoncept matcher markedets krav til beliggenhed, indretning, fleksibilitet og ønsket til en grønnere logistikkæde,« siger Jesper Gemmer blandt andet, direktør i Taulov Dry Port A/S.

I alt har Taulov Dry Port investeret 430 millioner kroner i opførelsen af byggeriet, skriver Finans.